Ćirković fatalan po bivši klub (MN Press)
Ćirković fatalan po bivši klub (MN Press)

Proleće i dalje u bojama Aleksandra Ćirkovića: TSC sve bliži Partizanu

Vreme čitanja: 4min | pet. 29.03.24. | 20:00

Vicešampion upisao treću uzastopnu pobedu i savladao Voždovac u 27. kolu Mozzart Bet Superlige – 2:0

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Nastavio je sjajan niz tim iz Bačke Topole, koji je novom pobedom približio Partizanu na pet bodova zaostatka, barem dok crno-beli ne odigraju subotnji duel sa Spartakom. Kada je delovalo da će Topolčani teško stići do trijumfa, u momentima kada su i mukom stizali do šanse, desio se blickrig i Voždovac je sao u samo tri minuta. Snalažljivost Miloša Vulića, a zatim i majstorija fudbalera koji ne staje ovog proleća, Aleksandra Ćirkovića, doneli su veoma bitna tri boda ekipi Žarka Lazetića pred niz teških utakmica – 2:0.

Izabrane vesti

Može Voždovac da izdvoji pozivitivne segmente svoje igre, ali ni osmi meč uzastopno Zmajevi ne znaju za trijumf. Posle pet poraza i dva remija, tim iz Beograda je ponovo poražen i sada je i plej-of još dalje. Srećom po njega, i Novi Pazar je u lošoj formi što održava nade Voždovca da se nađe u najboljih osam posle osnovnog dela prvenstva. Jeste za pohvalu što ekipa Nikole Mitića forsira mlađe igrače, u prvih 11 bila su šestorica, pohvalio ih je i strateg TSC-a uoči utakmice, međutim, i dalje izostaje rezultat.

Prvih pola sata viđena je uspavanka, sa svega tri pokušaja na obe strane. Kod domaćih se fudbal igrao Milošu Pantoviću, nekadašnjem napadaču Zmajeva. Već posle pola minuta je imao priliku mladi reprezentativac Srbije da dođe do pogotka, da bi mu kasnije gol bio opravdano poništen zbog ofsajda. Voždovac je jedino ugrozio Veljka Ilića iz slobodnog udarca, sa distance je pokušao Mihajlo Nešković. Probudio se tim Nikole Mitića, lepo je Milan Kolarević stvorio sebi šansu, šutirao iskosa i pogodio mladog čuvara mreže vicešampiona Srbije. U tim momentima je Voždovac bio konkretniji, domaći su teško stizali do prilike. A onda je usledio blickrig.

Pokazao je TSC svoj napadački kvalitet, te da mu ne treba mnogo da stigne do pogotka, u ovom slučaju do dva. Taman što se Voždovac ponadao da će na odmor otići sa pozitivnom nulom, isprsio se prvo Miloš Vulić. Pokupio je centralni vezista centaršut imenjaka Pantovića, okrenuo se, namestio i pogodio dalji ugao Andrije Katića. Odmah u sledećem napadu je duplirao prednost trećeplasirani tim na tabeli Mozzart Bet Superlige. Nezaustavljiv je ovog proleća Aleksandar Ćirković što je pokazao i pred kraj prvog dela. Pretrčao je mladi napadač odbranu Zmajeva, loptu prebacio na desnu nogu i postigao prelep pogodak.

Zatvorio je sve prilaze golu vicešampion Srbije, te Zmajevi nisu mogli do neke konkretnije šanse. Hteo je TSC da dođe i do pogotka broj tri, pokušavali su ponovo Miloš Pantović, kao i raspoloženi Saša Jovanović. Sredinom terena gospodario je Milan Radin, koji je pokupio niz lopti ali i poslao nekolicinu upotrebljivih za svoje saigrače. Zmajevi su umalo iskoristili opuštenost Topolčana, rezervista Matija Mitrović je gađao sa desetak metara, ali visoko iznad gola. Odmah je usledila reakcija ekipe Žarka Lazetića, poslao je Saša Jovanović odličnu loptu na drugu stativu gde je čekao Aleksandar Ćirković, ali nije dočekao zbog intervencije Vukašina Đurđevića.

Vratio se u tim Topolčana Ifet Đakovac, pokušao i da dođe do pogotka, na njegovu žalost ostao je neprecizan. Imali su Zmajevi igrača više poslednjih pet minuta utakmice, ali nisu mogli do iznenađenja, ili barem do počasnog pogotka. Štaviše, umalo je TSC postigao i treći gol, centimetri su nedostajali Nemanji Stojiću da glavom pogodi mrežu Andrije Katića.


MOZZART BET SUPERLIGA 27. KOLO

TSC – VOŽDOVAC 2:0 (2:0)

/Vulić 42, Ćirković 44/

TSC arena, Bačka Topola

Gledalaca: 900

Sudija: Pavle Ilić (Kragujevac)

Žuti kartoni: Vulić, Radin (TSC)

Crveni karton: Milan Radin (TSC) u 85. minutu

TSC (4-3-3): Ilić 6,5 – Vlalukin 6, Antonić 6,5, Stojić 7, Petrović 6,5 – Milosavljević 6 (od 83. Đorđević), Radin 6,5, Vulić 7 (od 71. Stanić 6) – Jovanović 7 (od 71. Đakovac 6,5), Pantović 7 (od 71. Rakonjac 6), Ćirković 7 (od 89. Cvetković).

Voždovac (4-2-3-1): Katić 6 – Đurđević 6, Savić 6, Lukić 5,5, Đuričić 6 – Miletić 5,5 (od 65. Mitrović 6), Matić 6 – Flemings 6, Nešković 6 (od 85. Pirgić), Kolarević 6 (od 75. Vilka) – Vujanović 5,5 (od 65. Teodorović 6)

Igrač utakmice: Aleksandar Ćirković (TSC) 7.

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 27. KOLO

Petak

Čukarički - Novi Pazar 2:0 (0:0)

/Docić 69 pen, Pavkov 71/

Radnik - Vojvodina 0:4 (0:3)

/Petrović 6, Ivanović 30, 60, Vukanović 39/

IMT - Železničar 1:1 (0:0)

/Lutovac 88 - Đorđević 82/

TSC - Voždovac 2:0 (2:0)

/Vulić 42, Ćirković 44/

Subota

14.00 (2,05) Radnički Niš (3,40) Mladost Lučani (3,70)

14.00 (2,00) Radnički 1923 (3,45) Napredak (3,80)

16.00 (14,00) Javor (6,75) Crvena zvezda (1,20)

18.30 (1,25) Partizan (6,00) Spartak Subotica (11,00)




tagovi

TSC Bačka Topolafk voždovacAleksandar ĆirkovićŽarko LazetićMiloš VulićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara