Skot Mektomini (Reuters)
Skot Mektomini (Reuters)

Proučavaće se Mektominijev osećaj za gol, Junajted na Vila parku uhvatio voz za Ligu šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.02.24. | 19:36

Rasmus Hejlund i šesti put zaredom pogodio za Crvene Đavole, ali heroj velikana sa Old Traforda je Mektomini koji je u 86. minutu presudio ekipi Unaja Emerija

Aston Vila štuca, a Mančester Junajted se uključuje u trku za Ligu šampiona. Pregrmeli su Crveni Đavoli jedno od najzahtevnijih gostovanja u Premijer ligi ove sezone i u 24. kolu srušivši žilave pulene Unaja Emerija - 1:2. Trećom vezanom pobedom Junajted se ukrcao za voz koji vodi u elitno evropsko takmičenje, dok se zidine tvrđave zvane Vila park posle Njukasla, okrnjio i slavni mančesterski tim.

Iako je Rasmus Hejlund pogodio i na šestoj vezanoj utakmici, heroj velikana sa Old Traforda ponovo je bio Skot Mektomini. Proučavaće se na fudbalskim katedrama sposobnost škotskog veziste da uđe sa klupe i momentalo donese reakciju, analiziraće se njegov osećaj za gol. U apsolutno najproduktivnijoj sezoni karijere, Mektomini je večeras u 73. minutu zamenio Markusa Rašforda, a u 86. glavom zakucao loptu u mrežu Emilijana Martineza.

Izabrane vesti

Davao je Mektomini tokom 2023. godine važne golove za Škotsku i odveo je na Evropsko prvenstvo u Nemačku, a podebljavši epitet ovosezonskog najboljeg strelca Junajteda u Premijer ligi (sedam pogodaka), približio je svoj tim petoplasiranoj Vili na pet, a četvrtoplasiranom Totenhemu na šest bodova zaostatka.

Kada se posle 90 i kusur minuta u Birmingemu podvuče crta, Vila je bila kvalitetniji, opasniji i dominantniji tim, ali joj je nedostajalo konkretnosti. Junajted je upravo taj parametar unovčio i drugi put ove sezone u domaćem prvenstvu vezao tri pobede.

Dominirao je Emerijev tim u posedu na startu meča, ali se rano suočio sa rezultatskim zaostatkom. Već posle 17. minuta centaršuta iz kornera Megvajer je spustio loptu za Hejlunda, a danas iz peterca postigao 12 pogodak za Junajted u svim takmičenjima. To je ujedno bio i jedni udarac gostiju u okvir gola tokom prvog poluvremena. U nastavku je Vila intenzivirala svoje napade, a dinamika utakmice se potpuno promenila nakon što je Emeri izveo svog osigurača na sredini terena Bubakara Kamaru, a uveo Musu Dijabija. Dva minuta kasnije, Daglas Luiz, koji poput Mektominija igra golgetersku sezonu karijere (sedam pogodaka u ligi) promenio je odnos snaga na terenu. Nakon njegovog pogotka, domaćin je nanjušio krv i krenuo po čitav plen. Ipak, u 77. minutu Brazilac je propustio priliku da ogrne herojski plašt i u nepovrat bacio kolosalnu šansu za preoktert šutirajući traljavo pravo u Onanu.

Vila je na kraju skupo kažnjena, a ispostavilo se da Erik Ten Hag ima nekakav protivotrov za Emerijev fudbal. Pobedio ga je na Old Trafordu u prvom delu sezone (3:2), a od večeras Junajted je krivac za trećinu Vilinih ligaških poraza ove sezone 2/6.

PREMIJER LIGA – 24. KOLA

Subota

Mančester Siti - Everton 2:0 (0:0)

/Haland 71, 85/

Fulam - Bornmut 3:1 (2:0)

/De Kordova Rid 5, Munjiz 36, 52 - Senesi 50/

Liverpul - Barnli 3:1 (1:1)

/Žota 31, Diaz 52, Nunjez 79 - O'Šej 45/

Luton - Šefild Junajted 1:3 (0:2)

/Moris 52p - Arčer 30, Mekati 36p, Vini Souza 72/

Totenhem - Brajton 2:1 (0:1)

/Sar 61, Džonson 96 - Gros 16p/

Vulverhempton - Brentford 0:2 (0:1)

/Norgard 35, Toni 77/

Notingem Forest - Njukasl 2:3 (2:2)

/Elanga 26, Hadson-Odoi 45+3 - Gimaraes 10, 66, Šer 43/

Nedelja

Vest Hem – Arsenal 0:6 (0:4)

/Saliba 32, Saka 41pen, 63, Magaljaeš 44, Trosar 45+2, Rajs 65/

Aston Vila - Mančester Junajted 1:2 (0:1)

/Luiz 67 - Hejlund 17, Mektomini 86/

Ponedeljak

21.00: (4,60) Kristal Palas (3,60) Čelsi (1,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rasmus HojlundDaglas LuizMančester JunajtedAston VilaSkot Mektomini

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara