Nemanja Gudelj (©Reuters)
Nemanja Gudelj (©Reuters)

Prva meč lopta za Tobdžije, biti ili ne biti za Gudelja i Dmitrovića

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.11.23. | 11:54

Liga šampiona: Arsenal favorit na svom terenu (21.00) protiv Lansa, Sevilja na Sančez Pishunu traži poslednju šansu da ostane u evropskoj priči ove sezone (18.45). Luk de Jong napada bivši klub

Dva kola pre kraja grupe faze Lige šampiona, sve je ovoreno u Grupi B. Arsenal je lider i blizu osmine finala evro-elite, PSV i Lans se bore za drugu poziciju, dok nije bez šansi ni Sevilja koja jedina nema pobedu. Tobdžije imaju prvu meč loptu za drugu fazu večeras (21.00) kada na Emiratima stiže Lans. Francuski vicešampion je jedini pobedio četu Mikela Artete u grupnoj fazi, pa će to biti veliki motiv za lidera Premijer lige.

Kriza je prošlost za tim iz London. Pose dva vezana poraza od Vest Hema u Liga kupu Engleske i Njukasla u prvenstvu, pobeđena je Sevilja u četvrtom kolu Lige šampiona, kao i Barnli i Brentford u šampionatu. Lans je tako u dobroj formi, posle slabog početka. Vezao je dva trijumfa u Ligi 1 i želi makar s bodom da ostane u konkurenciji za drugo mesto.

Izabrane vesti

Menadžer Tobdžija Mikel Arteta je potvrdio da je Fabio Vijeira podvrgnut operaciji prepona i da ga neće biti u timu nekoliko nedelja, verovatno kraja godine neće moći Španac da računa na njegove usluge.

21.00: (1,40) Arsenal (4,60) Lans (8,00)

Portugalski vezista je odigrao 13 mečeva u svim takmičenjima.

Imamo problem s njim. Pokušali smo da to rešimo konzervativnim rešenjima, ali nismo uspeli. Poslali smo ga kod specijaliste i dobio je savet da uradi operaciiju. Ne očekujem ga do naredne godine”, rekao je Arteta.

Španac želi večeras da obezbedi nokaut-rundu Lige šampiona.

Morate da se oznojite, udubite i igrate dobro u svim utakmicama u Ligi šampiona da biste zaslužili da ih pobedite. Igramo protiv zaista teških protivnika. PSV je dobio sve utakmice u svojoj ligi, samo su izgubili od nas. Sevilja je veoma teško mesto za iganje, dok će i protiv Lansa biti zaista težak meč, ali nadamo se da možemo biti bolji od njih. Uživam u tome, sjajan je osećaj. To te čini ponosnim, čini da osećaš da je to nivo na kojem klub treba da bude i mi se zaista dobro takmičimo, pa hajde da nastavimo tako”, rekao je Arteta.

U konkurenciju za tim vraća se Ben Vajt, dok su odranije van stroja Parti, Smit Rou i Timber. Lansu je ovo treće učešće u Ligi šampiona. Gosti u britansku prestonicu dolaze bez suspendovanog Gulivogija, dok su povređeni Kabot, Farinez i Mačado. Lans je početkom oktobra pobedio Arsenal golovima Tomasona i Vaija, dok je Gabrjel Žezus postigao vodeći gol za engleskog velikana.

BUKAJO SAKA DAJE GOL LANSU - KVOTA U MOZZARTU JE 3,00.

Dva sata i 15 minuta ranije (18.45), Sevilja se vadi protiv PSV-a na Sančez Pishuanu. Pobeda bi zakomplikovala situaciju u Grupi B, dok bi poraz španskog tima verovatno značio oproštaj za tim Nemanje Gudelja i Marka Dmitrovića. Filipsovci blistaju u Eredivizji, imaju maksimalni učinak od 13 trijumfa. Ni promena trenera u Andaluziji, dolazak Urugvajca Dijega Alonsa ništa nije popravila igru “večitog šampiona” Lige Evrope. Za vikend je Sevilja poražena od Sosijedada u Baskiji (1:2).

18.45: (2,70) Sevilja (3,60) PSV (2,65)

Domaćin ne može da računa na Badea, Sumarea, Susa, Lamelu, Markaa i Nilanda. U napadu će igrati Marokanac En Nesiri, dok su u startnoj postavi najavljena dvojica Srba, Gudelj i Dmitrović. Gosti iz Ajndhovena su osokoljeni dobrim startom, pa dolaze u Sevilju makar po bod koji bi im širom otvorio vrata osmine finale, u slučaju da Lans ne iznenadi Arsenal. Za goste je van stroja samo Bela Kočap. Napad će predvoditi nekadašnji igrač Sevilje Luk de Jong.

U prvom delu ovih rivala na Filips stadionu bilo je 2:2. Sevilja je dvaput vodila, ali su domaćini preko De Jonga i Tezea u poslednjim trenucima meča stigli do boda.

LIGA ŠAMPIONA - 5. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Sreda

GRUPA B

18.45: (2,70) Sevilja (3,60) PSV (2,65)

21.00: 1,40) Arsenal (4,60) Lans (8,00)

Šesto kolo, 12. decembar

18.45: Lans – Sevilja

18.45: PSV – Arsenal



tagovi

ArsenalLiga šampionaSeviljaLansPSV Ajndhoven

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara