Alfredo Morelos (©Reuters)
Alfredo Morelos (©Reuters)

Prvi Old Firm u sezoni: Prekidač za Seltik ili Rendžersova serija

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.08.21. | 11:09

Danas u Glazgovu na program u jedan od najvećih derbija na svetu u sklopu 4. kola prvenstva Škotske

Prvi Old Firm u sezoni, a već se smatra potencijalno ključnim u trci za titulu prvaka Škotske. Prvenstvo je praktično tek počelo, a već nam stiže duel za koji žive u Glazgovu. I Rendžers i Seltik su već po jednom kiksnuli - branilac titule izgubio je na gostovanju Dandi Junajtedu, a njegov najveći rival na strani kod Hartsa. Pritom, i jedni i drugi su ovog leta igrali kvalifikacije za Ligu šampiona i nisu oduševili.

Seltik je eliminisan od strane Midtjilanda posle dva remija i boljeg izdanja Danaca u produžecima revanša. Rendžers se u borbu za kontinentalnu elitu uključio u početkom avgusta i doživeo dva neuspeha od Malmea, kluba koji mu je bio i poslednji protivnik u ovom takmičenju pre 10 godina - tada su Policajci zabeležili remi i poraz.

Izabrane vesti

13.00: (2,55) Rendžers (3,30) Seltik (2,75)

Naposletku, škotski velikani sukobiće se posle uspešnih kvalifikacija za Ligu Evrope, gde su došli pošto su bili bolji u dvomečima protiv Alaškerta, odnosno, AZ Alkmara. Otuda treba očekivati okršaj bez garda, jer pobeda nad mrskim neprijateljem kod navijača može da obriše najvećio deo brljotina.

Menadžer domaćih Stiven Džerard bio je štedljiv ovog leta i dovodio je uglavnom igrače kojima su istekli ugovori. S druge strane, Seltik je najpre ustoličio novog kormilara Angelosa Postekoglua, koji je angažovao nekoliko interesantnih imena, među kojima i nekadašnjeg golmana engleske reprezentacije Džoa Harta.

Pomoćni trener Rendžersa Gari Mekalister nije otkrio koliko će se onih koji su propustili plej-of u četvrtak protiv Alaškerta zbog problema sa koronom moći da učestvuju u meču. Golmani Mekgregor i Meklaflin, kapiten Tavernije i Basi, te krilni igrači Rajt i Kent, svi nisu putovali, a nije ni strateg Džerard.

Međutim, napadač Kemar Ruf i vezista Džon Lundstram vratili u kombinaciji su posle suspenzija, a Mekalister očekuje da će se Skot Arfild oporaviti od povrede stopala zadobijene u Jermeniji.

Strateg Seltika Postekoglu smatra da bi pobeda na Ajbroksu bila "prekidač" posle šest derbija bez trijumfa, od toga pet poraza. Ka tom cilju ide sa saznanjem da "još postoji šansa" da levi bek Tejlor bude spreman za meč uprkos povredi ramena protiv AZ-a. Australijanac, takođe, očekuje da će napadač Kjogo Furuhaši da nastavio golgetersku seriju, pošto je postigao sedam golova od potpisivanja za Kelte ovog leta.

Hrvatski desni bek Josip Juranović dostupan je za debi posle transfera iz Legije iz Varšave, dok se veznjaci Mekarti i Forest još nedovoljni fit pošto su propustili putovanje u Holandiju.

ŠKOTSKA 1 - 4. KOLO

Subota

Dandi Junajted - Harts 0:2 (0:1)

Hibernijan - Livingston 2:0 (0:0)

Madervel - Dandi 1:0 (1:0)

Nedelja

13.00: (2,55) Rendžers (3,30) Seltik (2,75)

16.00: (1,55) Aberdin (3,80) Ros Kaunti (7,00)

16.00: (2,85) Sent Miren (2,85) Sent Džonston (2,85)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Škotska 1Glazgov RendžersRendžersSeltikGlazgov SeltikOld Firm

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara