Trenutak odluke (© Reuters)
Trenutak odluke (© Reuters)

Prvi put bez Ivića: Votford dobio najbolji tim Čempionšipa, Dini se osramotio (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.12.20. | 22:49

Junak je Ismaila Sar

Lepo nije, produktivno jeste. Šok terapija u liku smene Vladimira Ivića je uspela: Votford je dobio derbi sa Noričem i na debiju novog trenera, Ćiska Munjoza, naneo prvi poraz najboljem timu Čempionšipa na zatvaranju 21. kola – 1:0.

U junaka je izrastao Ismaila Sar, koji se „ućutao“ u poslednje vreme, mesec i po nije dao go, a jeste kad je Stršljenovima bilo izuzetno važno. Pred kraj prvog poluvremena, posle prodora Kena Seme desnom stranom i centaršuta povratnika sa pozajmice Udinezeu, Senegalac je uklizvanjem ugurao loptu u mrežu i posle dva kola bez pobede doneo ekipi sa Vikaridž rouda tri boda. Dovoljno za skok na peto mesto tabele, u zonu-plej i za prvi poraz lidera trke posle pet vezanih trijumfa.

Izabrane vesti

Uprkos ne baš nekoj sjajnoj igri, domaćina može da raduje defanzivni pristup, oličen u podatku da Norič, iako je imao više loptu u posedu, nije dao gol prvi put posle deset utakmica.

Novi trener Ćisko Munjoz napravio je tri izmene u odnosu na sastav koji je pre sedam dana posrnuo na gostovanju Hadersfildu. Kabasele i Trust Ekong nisu ni mogli da igraju zbog povreda, uz njih je izostao Garner, priliku dobili Sieralta, Femenia i Troj Dini. Vratio se kapiten posle nesporazuma sa Ivićem, za koji se smatra da je presudno uticao na otkaz srpskom stručnjaku, ali kako je igrao protiv Noriča bolje da nije. Iskusni centarfor promašio je možda najbolju šansu na utakmici, u 43. minutu pošto je doslovce promašio loptu i upropastio izglednu priliku.

Srećom po Votford, na semaforu je već tad pisalo 1:0, pa je Vortford i u nastavku izdržao i zabeležio treću vezanu pobedu nad Noričem, posle duple prethodne sezone u Premijer ligi.

ČEMPIONŠIP - 21. KOLO

Subota

Barnsli - Hadersfild 2:1 (1:1)

/Helik 21, 90+3 - Edmonds-Grin 13/

Blekburn - Šefild Venzdej 1:1 (0:1)

/Rotvel 76 - Rič 41/

Bristol Siti - Vikomb 2:1 (1:0)

/Martin 23, Dijediju 87 - Mekliri 68/

Kardif - Brentford 2:3 (1:0)

/Volks 45+3, 76 - kanjos 50, 65, 73/

Koventri - Stouk 0:0

Derbi - Preston 0:1 (0:0)

/Brauni 90+5/

Notingem Forest - Birmingem 0:0

KPR - Svonsi 0:2 (0:1)

/Aju 44, Lav 54/

Reding - Luton 2:1 (2:0)

/Mekintajer 9, Semedo 41 - Lua Lua 90/

Votford – Norič 1:0 (1:0)

/Sar 39/





tagovi

Ismaila Sarvotford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara