Luk de Jong slavi pogodak (©Reuters)
Luk de Jong slavi pogodak (©Reuters)

PSV protiv Dortmunda i VBA spram Plimuta za najveće kvote na svetu

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.02.24. | 10:31

Mozzart nudi najjače koeficijente

Nokaut faza fudbalske Lige šampiona nastavlja se ovog utorka, a nekako je uvek prati Čempionšip...

Mozzart je i ovog puta spremio velika iznenađenja. Odsteri su bili raspoloženi, pa su pred vama dve kvote kakve nećete naći nigde na svetu. U pitanju su jedinica na PSV u sudaru sa Borusijom Dortmund u okviru kontinentalne elite, kao i dvojka na VBA protiv Plimuta u sklopu drugorangiranog engleskog takmičenja.

Izabrane vesti

U grupnoj fazi Lige šampiona PSV se istakao negativnom gol razlikom 8:10. Međutim, to nije sprečilo Filipsovce da se sa drugog mesta plasiraju u nokaut runde. Od ukupno 10 primljenih golova, četiri su se desila na uvodnom meču protiv Arsenala koji je završen sa 0:4. Posle toga, tim Petera Boša je napredovao i nije izgubio ni u jednom od narednih mečeva ostvarivši dve pobede i tri remija. U Erediviziji, PSV je sigurno na prvom mestu sa 10 poena razlike u odnosu na najbližeg pratioca. U 22 kola tim iz Ajndhovena nije pretrpeo nijedan poraz - 20 pobeda i dva remija. Generalno, u zvaničnim utakmicama sezone PSV je izgubio samo dva puta – u Ligi šampiona od Arsenala i u Kupu Holandije od Fajenorda. Borusija Dortmund je obradovala svoje navijače i, suprotno brojnim prognozama, uspela da bude pobednik u teškoj grupi Lige šampiona, gde je bila bolja od PSŽ-a, Milana i Njukasla. BVB je sakupio 11 poena i postigao uspeh uglavnom zahvaljujući pouzdanoj odbrani - samo četiri primljena gola. Milioneri su gostovanjima u elitnoj klasi u grupnoj fazi pokazali zatvoren fudbal i primili samo tri pogotka. U Bundesligi izabranici Edina Terzića nemaju stabilne rezultate tokom cele sezone i zauzimaju četvrto mesto. Pri tome su izgubili samo tri puta, ali su osam borbi remizirali. U prošlom kolu Dortmund je igrao nerešeno na gostovanju Volfzburgu 1:1.

PLIMUT - VBA (UTORAK, 20.45), DVOJKA 2,15

Plimut je na 16. mestu na tabeli Čempionšipa i defenitvno ga očekuje borba za opstanak. Srećom, ima pet bodova prenosto u odnosu na timove iz zone ispadanja, mada ne sme da se opusti. Posle dve pobede između januara i februara ekipa Ijana Fostera je upala u krizu, i bez trijumfa je na tri prethodna meča. Primio je Plimut sedam golova tokom pomenutog kalendarskog perioda, ali može da se uzda u domaći teren gde je izgubio jednom na 10 prethodnih duela u ligi. Na tih 10 mečeva Plimut je u sedam navrata igrao gg4+. Vest Bromvič je petoplasiran na tabeli Čempionšipa. Tim je izgubio samo jednom u četiri minula kola. Poražen je od Sautemptona na svom terenu rezultatom 0:2. Ali sada će tim Karlosa Korberana pokušati da se iskupi za taj kiks, pošto je obično veoma siguran protiv rivala pri dnu tabele.

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svetu.


tagovi

Promo kvotenajveća kvota

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara