Kejlor Navas (©reuters)
Kejlor Navas (©reuters)

PSŽ i dalje ne zna šta će sa Navasom, najveći problem plata od 12.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.07.22. | 00:40

Donaruma je izbor za prvog golmana, ali Kostarikanac ne planira da odustane od onoga što je zacrtao

Smena Mauricija Poketina i dolazak Kristofa Galtijea na njegovo mesto trebalo je da pokrene PSŽ i dovede u red sastav koji ima previše potpisanih zvezda čiji učinak nije adekvatan očekivanjima i pre svega plati...

Možda je Galtije zagrizao preveliki zalogaj, ali sada kada je tu u Francuskoj očekuju da donese neke odluke kako bi krenuo u rekonstrukciju tima. Novi trener PSŽ navodno ima širi spisak igrača na koje ne računa, a među onima koji su još po završetku prošle sezone bili otpisani je Kejlor Navas, ali u ovom trenutku niko relevantan u klubu ne zna šta će sa 35-godišnjim golmanom.

Izabrane vesti

Logično je da će Đanluiđi Donaruma biti “jedinica“ Svetaca, ali u više navrata se pokazalo da je Kostarikanac možda i pouzdaniji čuvar mreže od mladog kolege. To je samo jedan od razloga zašto u klubu ne znaju kako da se postave prema Navasu koji u francuskoj prestonici teško da će dobiti minute u narednoj sezoni.

31. jul, 21.00: (1,42) PSŽ (4,60) Nant (7,50)

Francuski mediji javljaju kako su Galtije i novi sportski direktor Luis Kampos već rekli Navasu na nedavnom sastanku da neće biti prvi golman, ali on nije pokazao želju da napusti klub. I što bi, kada ga i za sedenje na klupi čeka 6.000.000 evra neto, odnosno preko 12.000.000 evra bruto plata. Jasno je da bi PSŽ hteo da se reši tog balasta, ali opet Navas ima veliko iskustvo, trostruki je osvajač Lige šampiona i nekoliko puta je čuvao kožu Svetaca u velikim utakmicama...

Jasno je da je najveći problem za PSŽ da pronađe klub koji će da pokrije njegovu platu. U klubu niko ne spori da je on među najboljim golmanima poslednjih godina, ali opet ne žele više da daju veliki novac za rezervnu varijantu. Điđo ne namerava da odustane od mesta startera, a ni Navas od toga da se bori za šansu da dokaže vrednost.

U ovom trenutku Kostarikanac je planiran da ide sa ekipom na trening kamp u Japan. Sve dalje ostaje u magli.


tagovi

Kejlor NavasLetnji prelazni rok 2022Pari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara