Da Silva i Paketa zaustavljaju Mbapea (©Reuters)
Da Silva i Paketa zaustavljaju Mbapea (©Reuters)

PSŽ se još jednom provukao, Paketa pokazao zašto ga Leonardo zove (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.01.22. | 22:44

Lion bio blizu pobede u derbiju, ali gosti u finišu došli do boda - 1:1

Bedeme na polovini Liona postavio je Peter Boš. Poput Kineskog zida delovali su defanzivni blokovi fudbalera Olimpik Liona 75 minuta, sve dok ih nije probio Tilo Kerer.

Prvo se Kilijan Mbape u prijemu oslobodio čuvara, poslao loptu na levu stranu za Kolina Dagbu, a na njegovo neprecizno dodavanje ka Ćaviju Simonsu iz drugog plana natrčao je nemački defanzivac. Majstorski je šutirao tako da se lopta od zemlje odbije taman toliko da pređe preko Emersona koji se pružio svom dužinom ne bi li ga blokirao i da prođe koji milimetar pored noge Entonija Lopeza.

Izabrane vesti

Bio je to gol za 1:1, pošto je Lion prethodno poveo iz jednog od brojnih kontranapada koje je izveo tokom meča. Ipak, samo u tom 7. minutu domaćini su odigrali završnicu kako treba.

Bruno Gimaraše je poslao odličan pas ka Lukasu Paketi, a Brazilac demonstrirao tehniku i preciznost zbog koje sportski direktor Pari Sen Žermena, Leonardo, želi da ga posle Milana dovede i na Park prinčeva, o čemu je nedavno pisao Lekip. Navodno za 60.000.000 evra.

Imali su domaćini veliku šansu da u 58. minutu dupliraju prednost posle majstorski izvedene kontre, ali su Kejlor Navas i Kolin Dagba uspeli da sačuvaju gol Parižana. Deset minuta kasnije Maurisio Poketino je napravio trostruku izmenu, uneo novu energiju za napade svog tima, značajno oslabljenog povredama, koronom i učešćem na Afričkom kupu nacija, a to je donelo izjednačenje. Ušli su Kerer i tinejdžeri Eduard Mišu i Ćavi Simons. Usledila je opsada Lionovog gola, a ubrzo i pogodak.

Mogli su gosti i do sva tri boda, ali je stativa zaustavila šut Kilijana Mbapea iz slobodnjaka u finišu. Prelepo je gađao dalji ugao, ali nedovoljno precizno.

Na kraju i ne bi bilo zasluženo da je PSŽ slavio u ovom meču.

Inače, ekipa Maurisija Poketina ima samo jednu pobedu u poslednjih pet mečeva Lige 1, ali je i dalje na velikih 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirane Nicu i Olimpik Marselj. Sveci od početka sezone deluju kao da ih nacionalno prvenstvo ne zanima previše, igraju mnogo slabije nego u Ligi šampiona, ali i pored toga su na samo jednom porazu u 20 utakmica i sa jednom rukom na šampionskom peharu.

Lion je daleko ispod nivoa na koji je navikao svoje navijače prethodnih godina, tek na 11. mestu, sa četiri uzastopna remija.

FRANCUSKA 1 - 20. KOLO

Petak

Bordo - Marselj 0:1 (0:1)

/Under 38/

Subota

Lans - Ren 1:0 (0:0)

/Said 89/

Nedelja

Brest – Nica 0:3 (0:1)

/Dolberg 13, Delor 79, Guiri 90+4/

Klermon - Rems 0:0

Mec - Strazbur 0:2 (0:0)

/Ažork 50, Aholu 90+1/

Nant - Monako 0:0

Olimpik Lion - Pari Sen Žermen 1:1 (1:0)

/Paketa 7 - Kerer 76/

Odloženo

Lil – Lorijan

Monpelje – Troa



tagovi

Tilo KererPari Sen ŽermenOlimpik LionLukas PaketaKilijan EmbapePeter BošMaurisio Poketino

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara