Pucalo na Krovu, Milićević strašnim volejom doneo bod TSC-u

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.10.21. | 18:57

Zmajevi vodili pogotkom Nikole Vujnovića – 1:1

Ko je odlučio da ove večeri podseti stadion Voždovca na Tržnom centru imao je šta da vidi. Zmajevi su pokazali uspon forme, koji se podudara sa dolaskom Aleksandra Linte na klupu Voždovca. TSC je uspeo da pobedi psihološko opterećnje i, nadoknadi gol zaostatka, i na kraju prekine niz od tri prvenstvena poraza – 1:1.

Moglo je da prevagne na obe strane,posebno što su obe ekipe igrala sa mnogo rizika i bile ofanzivno orjentisane. Na kraju je TSC stigao do zasluženog boda, kada je u 82. minutu probio po desnoj strani Marko Petković i potom kao na tacni vratio loptu Dejanu Milićeviću. Usledio je strašan volej udarac i izjednačenje.

Izabrane vesti

Zaslužuje pohvale TSC, ali zaslužuje mnogo lepih reči i Voždovac. Mnogi su se začudili krajem septembra kada je rukovodstvo Zmajeva odlučilo da se zahvali na saradnji Predragu Roganu i na klupu dovede stručnjaka koji je sjajno predvodio kragujevački Radnički u drugoligaškom rangu. Očigledno je to bila ispravna odluka, pošto su Zmajevi sa Lintom na klupi procvetali i stigli nadomak četvrtog mesta u Superligi.

Računajući prethodnih pet utakmica Voždovac je zabeležio tri remija uz dva remija. Iako je preko puta bio mnogo iskusniji rival, Voždovac je insistirao na igri do noge i direktnom fudbalu. Mogli su domaći da budu kažnjeni kao u situaciji kada je Đuro Zec presekao Prekovićev pas, ali mu je na kraju pobegla lopta. Pokušao je i Marko Petković, dok je Nikola Vujnović bio u izglednoj poziciji, ali ga je u poslednjem trenutku osujetio Nenad Filipović.

Međutim, u ranoj fazi drugog poluvremena ništa nije mogao da uradi golman TSC-a. Sjajnu dubinsku loptu dobio je Vujnović, namestio se i onda poluvolej udarcem iz kornera pogodio mrežu. Za veliku radost domaćina.

TSC je tek tada počeo da rizikuje. Probijao je po desnoj strani Jug Stanojev, pokušavao je i Zec, ali je zasluženi remi doneo Milićević na opisan način. Imali su meč loptu gosti posle prodora Juga Stanojeva, ali je Preković intervenisao.

SUPERLIGA - 15. KOLO

Subota

Radnički Niš – Mladost 2:0 (1:0)

/Škrbić 8, 79p/

Nedelja

Radnički Kragujevac - Crvena zvezda 0:3 (0:2)

/Ivanić 16, Pavkov 45, Katai 52/

Voždovac - TSC 1:1 (0:0)

/Vujnović 47 - Milićević 81/

Partizan - Čukarički u toku

Ponedeljak

14.00: (2,50) Novi Pazar (3,25) Radnik (2,90)

18.00: (3,25) Proleter NS (3,20) Vojvodina (2,30)

Utorak

14.00: Kolubara - Spartak

16.00: Metalac - Napredak




tagovi

Marko PetkovićAleksandar LintaTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara