Temu Puki (©Reuters)
Temu Puki (©Reuters)

Puki od leta slobodan igrač

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.04.23. | 19:27

Finski napadač napustiće Norič posle pet godina provedenih na Kerou roudu

Došao je bez obeštećenja, tako će i otići, s tim što će Temu Puki napustiti Kerou roud na velika vrata, a ušao je na mala. Tužnja vest stiže za navijače engleskog drugoligaša: finski napadač će, pošto mu istekne ugovor, napustiti Kanarince na kraju sezone.

Puki je u Norič stigao iz Brondbija leta 2018. godine, istog onog tokom kojeg ga je i Crvena zvezda pikirala kao prioritetno pojačanje u napadu, ali nije uspela da isparira engleskom klubu. U njemu je Finac ostavio dubok trag. U svakoj od pet sezona, računajući i aktuelnu, upisao je dvocifren broj golova. Znatno efikasniji bio je u Čempionšipu, razume se, sa po 29, odnosno 26 pogodaka, koji su u oba navrata Noriču pomogli da se plasira u Premijer ligu.

Izabrane vesti

I u elitnom rangu imao je odlične brojke, u obe sezone imao je identičan učinak - po 11 golova i tri asistencije - što s obzirom na to da se radilo o timu koji je i 2020. i 2022. godine bio zakucan za dno nije nimalo zanemarljiv učinak. Ove sezone pak "samo" deset golova i sedam asistencija u Čempionšipu, znatno ispod njegovih standarda, mada Norič i dalje ima šanse da se domogne plej-ofa (četiri boda daleko od šestoplasiranog Blekberna).

Pa i da se Kanarinci ponovo vrate u Premijer ligu, Pukija neće biti u timu, jer je shvatio da mu je potreban novi izazov u karijeri.

"Volim vreme provedeno u ovom sjajnom klubu, ali s obzirom na fazu moje karijere, a znam da imam još nekoliko godina karijere, željan sam još jednog novog iskustva. Imam neverovatna sećanja iz vremena provedenog ovde, prožeta brojnim usponima i padovima. Dve promocije u Premijer ligu bile su neverovatne. Ovih pet godina verovatno su bile najbolje u mojoj karijeri, iz profesionalne i lične perspektive. Mislim da niko nije verovao da će proći tako dobro kao što je do sada. Ovaj klub i grad će uvek imati posebno mesto u mom srcu", izjavio je 33-godišnji Finac.

Kada se podvuče crta, Puki je za nepunih pet godina na Kerou roudu postigao 88 golova i upisao još 29 asistencija. Pre Noriča nastupao je još za KTP, Sevilju, Helsinki, Šalke, Seltik i Brondbi.



tagovi

Temu PukiNoričNorič Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara