Nesuglasice u Madridu? (©Reuters)
Nesuglasice u Madridu? (©Reuters)

Pukla svlačionica Atletika: Rodrigo “ukrao” Suareza, kako Grizman pre Koree?

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.01.22. | 10:43

A tu su i tradicionalni klanovi… Sa Balkana, iz Brazila…

Deset godina je Dijego Simeone autoritetom uspevao da sve temperametne glave u svlačionici drži pod kontrolom, ali sa novim, zvučnim pojačanjima, čini se da ni on više ne može. Atletiko je zaređao sa lošim rezultatima, ima već 16 bodova manje od Reala, a nema ono najvažnije – igru. Kako navodi madridska Marka nema ni atmosferu koja nagoveštava izlazak iz krize.

Prvi put za Čolovog mandata lokalni mediji pišu o podelama u taboru Jorgandžija, iako su Madriđani poslednjih godina bili možda i uzor po kome ostali treba da se mere, barem kada je u pitanju posvećenost zajedničkim ciljevima. Toga više nema, a svi koji su upoznati sa dešavanjima na stadionu Vanda Metropolitano za takav epilog krive pre svega Rodriga de Pola i Antoana Grizmana.

Izabrane vesti

Prvi je kriv zato što je navodno – svesno ili ne, najmanje je bitno – otuđio Luisa Suareza od ostatka ekipe. Urugvajac je naime u prvoj sezoni u Madridu oduševio klub ponašanjem, dok je ove sezone primetno da sve češće ulazi u sitne rasprave sa saigračima što mnogi tumače kao posledicu njegovog druženja sa Argentincem. Poznaju se odavno preko Lionela Mesija, dobri su prijatelji, udaljili su se od ostatka ekipe i nekako otuđili.

Grizmanova odgovornost nije zasnovana na njegovim postupcima, već samo zbog toga što ga je Simeone odmah po dolasku iz Barselone gurnuo u startnih 11. I to na uštrb Anhela Koree, godinama jednog od najboljih igrača Jorgandžija i omiljenog lika u svlačionici. Naravno, uvek se pominje i plata, a Grizman je ubedljivo najplaćeniji, iako ne igra na tom nivou. Zasad, čuva ga kapiten Koke, sa kojim je odavno u prijateljskim odnosima.

21.00: (3,25) Espanjol (3,40) Betis (2,35)

Kad su ovakve priče uvek ima naravno i pominjanja klanova. I mada tu nema svađa, nema ni preteranog druženja ni jedinstva. Na jednoj strani je balkanski klan sa Janom Oblakom, Šimeom Vrsaljkom, Stefanom Savićem, pa u mnogo manjoj meri i Ivanom Šaponjićem i u prošloj sezoni Ivom Grbićem. Na drugoj takozvana “brazilska grupa” predvođenja Renanom Lodijem, Mateusom Kunjom, Felipom, a pojačane Portugalcem Žoaom Feliksom, pa i Belgijancem Janikom Karaskom i Francuzem Tomom Lemarom.

Ima tu i nezadovoljnih pojedinaca, kao i u svakom klubu, primer je recimo Ektor Erera, koji širi nervozu nezadovoljan minutažom što se i može razumeti.

Marka zato tvrdi da je otrov ušao u svlačionicu Atletika i da će biti teško obnoviti dobru atmosferu. Mada, par pobeda bi moglo da pomogne.


tagovi

Antoan GrizmanRodrigo De PolLuis SuarezAnhel Korea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara