Puno bure u Firenci: Zomer umesto lopte boksovao Enzolinu glavu, pa spasao Interovu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.01.24. | 22:56

Odlučio pogodak Lautara Martineza, kao u derbiju sa Napolijem pre sedam dana....

Sve za šta su nas uskratili Lacio i Napoli u prvom derbiju dana Serije A, nadomestili su nam Fjorentina i Inter! Izuzetno zanimljiv okršaj u Firenci pripao je Interu, novom lideru, koji sada ima bod više od Juventusa (kiksnuo protiv Empolija kod kuće) i utakmicu manje.

Ovo je šesti put zaredom da Nerazuri slave na vrućem gostovanju na Frankiju. Njihov junak je Lautaro Martinez, strelav odlučujućeg pogotka u 14. minutu, dok Niku Gonzalesu, rezervisti Viole, ide uloga tragičara. On je u 76. minutu tako loše izve jedanaesterac da Jan Zomer praktično nije morao da se pomeri. Samo se spustio blago udesno na zemlju i uhvatio živu loptu.

Izabrane vesti

A kako se kolo sreće okreće bilo smo svedoci samo nekoliko trenutaka pre nego što će Argentinac izvesti najstrožu kaznu. Krivac za istu bio je upravo Zomer. Krenuo je da boksuje loptu, promašio je, ali zato pogodio glavu Embale Enzole kog je praktično nokautirao.

Mada je bio blizu, sudija Aurelijano nije odmah pokazao na belu tačku. Sačekao reakciju iz VAR sobe, zatim sam otišao da pogleda, da bi napokon presudio ispravno - penal.

U tom času tragičar je Zomer, ali samo koji sekund kasnije Švajcarac ide na pijedestal, uz Lautara, i na 'giljotinu' šalje Gonzalesa.

Pogledajte tu situaciju:

Nakon svega što se izdogađalo Fjorentini je bilo mnogo teško da se izdigne još jednom. Inter se do kraja mnogo lakše branio i - odbranio. Ovo je treći meč zaredom u Seriji A na kome tim Simonea Inzagija nije primio gol u sada se može reći da je prevalio više od pola njtežeg dela sezone. Podsetimo, pre gostovanja u Firenci Inter je igrao sa Lacijem (3:0) i gostovao Napoliju (1:0). A čekaju ga još Juve u narednoj rundi, pa onda i Roma. Pet utakmica koje vrlo moguće i rešavaju sezonu. Pogotovo ukoliko ih lider sve dobije...

Kada je domaćin u pitanju, ovo mu je treći meč u nizu bez pobede. Mada, vrlo je izvesno da će iz Fjorentine imati zamerke na suđenje pomenutog Aurelijana. Gol Lautara iz 14. minuta bio je pod lupom VAR-a zbog potencijalnog prekršaja Argentinca koji je prethodio.

Arbitar je procenio da se Argentinac regularno ovde oslobodio čuvara...

SERIJA A - 22. KOLO

Petak

Kaljari - Torino 1:2 (0:2)

/Viola 77 - Zapata 23, Riči 45/

Subota

Atalanta - Udineze 2:0 (2:0)

/Mirančuk 33, Skamaka 45/

Juventus - Empoli 1:1 (0:0)

/Vlahović 50 - Baldanci 70/

Milan - Bolonja (1:1)

/Loftus Čik 45, 83 - Zirkze 29, Orsolini 90+2/

Nedelja

Đenova - Leče 2:1 (0:1)

/Retegi 70, Ekuban 76 - Krstović 37/

Monca - Sasuolo 1:0 (1:0)

/Kolpani 31/

Verona - Frozinone 1:1 (1:0)

/Suslov 45+2 penal - Kajo Žorž 58/

Lacio - Napoli 0:0

Fjorentina - Inter 0:1 (0:1)

/L. Martinez 14/

Ponedeljak

20.45: (5,90) Salernitana (3,70) Roma (1,70)



tagovi

Serija A

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara