Napredak (©Starsport)
Napredak (©Starsport)

Radnički i Napredak baš sve reprizirali

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.03.24. | 16:10

I rezultat (0:1) i strelac i minut i način postizanja gola – sve isto kao šest dana ranije u prvenstvenoj utakmici

Ako niste ove subote popodne bili među onih stotinak pasioniranih ljubitelja fudbala na zapadnoj tribini Čaira, da to vidite svojim očima, teško ćete poverovati. Samo šest dana nakon okršaja u Kruševcu u 26. kolu Mozzart Bet Superlige, Radnički i Napredak sastali su se u Nišu, u prijateljskom duelu i priredili potpunu reprizu.

I rezultat (1:0 za Napredak) i strelac (Nebojša Bastajić) i minut (47) i način na koji je postignut gol. Možda samo koji sekund kasnije nego onomad u Kruševcu, ali svakako tek što je počelo drugo poluvreme, lopta je nabačena sa desne strane, Bastajić je iskoristio prednost u visini u odnosu na svog čuvara Kolinsa Faja i glavom, sa dva-tri metra udaljenosti, ubacio loptu u gol Dimitrija Stevanovića.

Izabrane vesti

To je, na kraju, presudilo u utakmici koju su, čini se, mnogo smislenije iskoristili Kruševljani, tako što su svako poluvreme odigrali sa različitim postavama, s tim da je ona, uslovno rečeno, jača odigrala drugih 45 minuta. Postavlja se pitanje koliku korist će imati trener Radničkog Dejan Joksimović u situaciji u kojoj, iz raznih razloga (obaveze u reprezentacijama, povrede, pošteda) nije mogao da računa na gotovo dvocifren broj igrača koji bi u idealnim uslovima konkurisali za prvu postavu – Petrović, Ado, Stajić, Bamidele, Ilić, Jamkam, Petković, Čolović, Stojanović...

U takvim okolnostima, morao je da pribegne brojnim improvizacijama, poput one sa Belakovićem na poziciji klasičnog levog beka, što on nikada nije igrao. Za razliku od mečeva sa Crvenom zvezdom i Napretkom u prvenstvu, Radnčki se vratio formaciji 4-2-3-1, a u drugom poluvremenu šansu su dobili brojni fudbaleri iz omladinskog pogona, na koje se svakako neće računati u nastavku prvenstva, u grčevitoj borbi za opstanak. Posle skoro godinu dana pauze zbog teške povrede, poluvreme je odigrao kamerunski štoper Tijeri Etongu.

Sadržajnije je bilo prvo poluvreme, posebno njegova prva polovina, kada su se šanse ređale kao na traci pred oba gola. Najbolje prilike za Radnički propustio je Semir Smajlagić, po jednu u oba poluvremena, dok je Đorđe Jovanović već u petom minutu imao zicer, a Andrija Majdevac samo minut nakon Bastajićevog gola pogodio je stativu.

RADNIČKI – NAPREDAK 0:1 (0:0)

/Bastajić 47/

RADNIČKI (4-2-3-1): Stevanović – Faj, Vojnović, Bakić, Belaković – Luković, Terzić – Stojković, Mesarović, Cvetković – Smajlagić. Igrali su još: Kitanović, Pavlović, Etongu, Vukić, Idris Razak, Ćirić, Milosavljević, Lazović, Kotnik.

NAPREDAK (4-2-3-1): Savić – Stevanović, J. Marinković, Mršić, Stoiljković – Krstić, Jović – Đ. Jovanović, Marjanović, Stanojlović - Bojović. Igrali su još: Bajić, Tomić, N. Marinković, Ljubomirac, Tomić, Zličić, Bastajić, Majdevac, Sadiković, Nenadović.     


tagovi

Radnički NišNapredak KruševacMozzart Bet SuperligaNebojša Bastajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara