Erling Haland (©Reuters)
Erling Haland (©Reuters)

Rajola: Halanda može da priušti 14 klubova

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.05.21. | 11:55

"I svi ga žele", kaže čuveni agent

Jedan od najpoznatijih fudbalskih agenata Mino Rajola razgovarao je tokom prošlog meseca sa nekoliko klubova i predočio im koliko je novca potrebno da bi u svojim redovima imali jednog od najboljih napadača današnjice i njegovu zlatnu koku Erlinga Halanda.

Italijan nije tom prilikom davao izjave, ali zato se oglasio nekoliko nedelja kasnije i jasno poručio da svaki od 14 klubova koji se raspitaju za Norvežanina može da sebi da ga priušti.

Izabrane vesti

Ali za početak - želi li Dortmund uopšte da ga proda ovog leta?

"Oni su se već izjasnili, rekli su da ne žele. Ali videćemo da li će istog stava biti i u tokom jula, avgusta", kazao je Rajola u razgoru za AS. "Ako se ukaže dobra prilika stavićemo sve opcije na sto. Pa ako svi budu srećni i zadovoljni uslovima"...

Čuveni agent se trudi da izboksuje što bolje uslove za svog klijenta, samim tim i veće procente za sebe, međutim tvrdi da Halandu novac nije prioritet i da neće biti prioritet prilikom odabira novog kluba...

"Halanda zanimaju samo dve stvari, da daje golove i da osvaja titule. On je nešto poput Ibrahimovića ili Ronalda. Golovi su njegova opsesija. I trofeji, naravno. Odabraće klub u kome će te dve stvari moći da idu zajedno".

Real, Barselona?

"Mnogo je teško odbiti kada po vas dođu takvi klubovi, s tolikom istorijom i uticajem. Njima je zaista teško reći ne".

Tu su i ostali klubovi, ne toliko veliki, ali sasvim dovoljno bogati da bi mogli da maštaju o Halandu.

"Pari Sen Žermen ulazi u tu grupu, Siti takođe, Juventus je oduvek tu bio. Važna je i liga u kojoj određeni klub igra. PSŽ je u tom smislu u najtežoj poziciji, jer igra u najslabijoj ligi od ovih pet najvećih. Bajern igra u atraktivnom šampionatu, ali lako pobeđuje. U Španiji imate tri kluba s ozbiljnim šansama da uzmu titulu"...

Naposletku, Rajola je prokomentarisao lošu finansijsku situaciju u većeni klubova...

"Ne znam da li Real može da priušti Erlinga, nisam iz zavirivao u poslovne knjige. Moje mišljenje je da može. Ustvari, mislim da svi mogu da ga priušte. Svih 14 velikih klubova ga želi i svi mogu da ga plate. Na nama je da odaberemo najbolju opciju", zaključio je Mino Rajola.

Podsetimo, klauzula u ugovoru Erlinga Halanda po kojoj može da ide za 75.000.000 evra biće aktivna tek od idućeg leta. U Dortmundu se oslanjaju na tu činjenicu, pa će sve zainteresovane pokušati da odbiju astronomskim zahtevima, daleko iznad 100.000.000 evra.



tagovi

Erling HalandMino Rajolaletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Real Madrid
Barselona
Dortmund
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara