©Reuters
©Reuters

Ranđelović završio misiju u Uralu, pred početak nove sezone ponovo u Pireju

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.06.23. | 17:59

Srpski ofanzivac iskoristio novu pozajmicu da stekne dragoceno iskustvo

Drugu godinu uzastopno, a treću od dolaska u Olimpijakos Lazar Ranđelović proveo je na pozajmici. Posle jednogodišnje epizode u Leganesu, srpski krilni napadač isti period proveo je i u Uralu uz sličan epilog. U borbi za opstanak u Španiji i Rusiji Ranđelović je imao konkretnu ulogu, a i ovaj put po završetku misije očekuje ga povratak u Pirej.

Kraj epizode u Rusiji ozvaničio je Ural koji se zahvalio ofanzivcu i požele mu sreću u nastavku karijere, a pre odlaska Ranđelović je za klupski sajt sumirao utiske.

Izabrane vesti

"Imali smo cilj da ostanemo u Premijer ligi Rusije, ispunili smo ga i srećni smo zbog toga. Možda smo prvih šest meseci igrali malo bolje, pa su bila očekivanja bila da ćemo ostvariti još bolji plasman, ali je potom krenulo kako nismo planiralio. Ipak, to je fudbal. Zaslužili smo da ostanemo u eliti i srećan sam što će Ural igrati u najjačem rangu i naredne sezone", kazao je Ranđelović i dodao:

"Lično, mogao sam da igram bolje, ali i lošije. Srećan sam što sam pomogao u određenoj meri timu. Bila je to dobra godina i, hvala Bogu, prošla je bez povreda što je najvažnije".

Ranđelović je u Rusiji odigrao 28 utakmica, a sa Uralom je stao na dva koraka od trofeja s obzirom na to da je njegov tim zaustavljen u polufinalu Kupa Rusije.

"Imali smo dobar niz od 16 utakmica bez poraza, potom smo otputovali u Dubai i po povratku odigrali vrlo dobro protiv Rostova. Ponekad ne možete da objasnite zašto se nešto dešava u fudbalu. Mada smo u drugom delu sezone igrali sa jakim klubovima kao što su Spartak, Zenit, Dinamo i CSKA. Nije bilo lako, ali smo na kraju ispunili cilj. Ne mogu reći da je gust raspored imao negativan uticaj. Verujem da što je više utakmica, to je više prilika da se dokažemo na terenu. Svako može da dobije šansu i da igra. Naravno, dosta smo putovali, pa je umor svakako uticao, ali lično mi to nije bio problem", kazao je Ranđelović.

Dve sezone na pozajmicama u španskom drugoligašu i članu ruske elite nagovestile su fudbalsko sazrevanje Leskovčanina rođenog 1997. giodine, te se u Grčkoj glasno govori o novoj šansi za Ranđelovića, međutim tek posle letnje pauze biće jasnija slika oko nekadašnjeg igrača Radničkog iz Niša koji je sa Čaira otišao uz obeštećenje od 550.000 evra.


tagovi

OlimpijakosUralLazar Ranđelović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara