Očekuje ih pregršt posle tokom zime: Ćavi i Rangnik (©Reuters)
Očekuje ih pregršt posle tokom zime: Ćavi i Rangnik (©Reuters)

Rangnik i Ćavi spremaju teren za zimski restart: Old Traford već čeka Pogbinu zamenu, Katalonci u potrazi za novcem

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.12.21. | 10:27

Junajted i Barselona već planiraju korake na zimskoj pijaci

Uzdrmani giganti Mančester Junajted i Barselona, uveliko su u kreiranju planova za zimski prelazni rok svesni da će morati da se ozbiljno pozabave reorganizacijom. Stanje koje su zatekli Ralf Rangnik i Ćavi, nakon što su nasledili timove od OIe Gunar Solskjera i Ronalda Kumana, daleko je od ambicija engleskog i španskog kluba, te je prvi korak u povratku na željeni kolosek reorganizacija igračkog kadra.

Rangnik je zadatak da uredi sportski sektor na Old Trafordu shvatio veoma ozbiljno i već je najavio konkretne korake, tom prilikom istakavši da klub neće po svaku cenu zadržavati fudbalere u svojim redovima.

Izabrane vesti

"Igrači moraju da žele da ostanu i igraju za klub. Ako fudbaler ne želi da igra za veliki klub kao što je Mančester Junajted, čak ni na duži rok, mislim da nema smisla ubeđivati ga da promeni mišljenje. Ovo je ogroman klub, sa tako fantastičnim navijačima. Ne mislim da bi bilo ko u klubu trebalo da pokušava da ubedi igrača da ostane", rekao je Rangnik misleći prevashodno na Pola Pogbu kojem se bliži istek ugovora.

Jedno od potencijalnih rešenja na poziciji francuskog veziste kojem narednog leta ističe ugovor mogao bi da predstavlja Frenki de Jong, Holanđanin koji trenutnio brani boje Barselone. Kako navode ostrvski mediji fudbaler katalonskog tima među igračima je sa čijim bi se odlaskom Ćavi lako pomirio, a koji bi na Kamp Nou mogao da donese potreban priliv novca.

Novi strateg Barselone na početku mandata pokazao je da će u prvom planu biti deca kluba, te bi se uz takvu filozofiju i visoka primanja Holanđanina eventualni rastanak čak gledao kao dobar poslovni potez. Procena španskih medija je da bi sloboda De Jonga mogla da iznosi oko 80.000.000 evra što je takođe važan faktor iz perspektive Barselone koja je već sastavila listu želja na kojoj je prioritet angažman napadača, a u vrhu liste su Erling Haland, Feran Tores i Edinson Kavani.

Sa druge strane, De Jong bi se na Old Trafordu idealno uklopio u Rangnikov sistem gde bi držao konce sredine terena najverovatnije u tandemu sa Fredom. Poput Barselone, Junajted će morati paralelno sa dolascima morati da razmišlja i o rastancima koji bi rasteretili budžet, a sve glasnije se govori o nezadovoljstvu i drugog Francuza u trofejnom premijerligašu.

Antoni Marsijal u aktuelnoj sezoni potpuno je pao u senku konkurencije, a nezadovoljstvo napadača kojeg su ove jeseni značajno omele i povrede, istakao je njegov agent Filip Lamboli za Skajsport, a prenose španski mediji.

"Antoni želi da napusti klub u januaru. Želi da igra i zato zahteva rastanak. Uskoro ću razgovarati sa čelnicima kluba", kazao je predstavnik napadača koji je 2015. godine stigao iz Monaka za 60.000.000 evra.

Pogba, Marsijal, De Jong, Haland... Lista igrača koji će u narednim nedeljama biti u fokusu prilično je dugačka, a izvesno je da nas na Old Trafordu i Kamp Nou


tagovi

Mančester JunajtedBarselonaFrenki de JongPol PogbaRalf RangnikĆaviErling HalandAntoni Marsijal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara