Dijego Kosta (©Reuters)
Dijego Kosta (©Reuters)

Rastaju se Dijego Kosta i Atletiko

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.12.20. | 10:20

Kraj druge epizode

Dijego Kosta je dobio svega nekoliko minuta u pobedi protiv Real Sosijedada, a sličan tretman imao je od početka sezone. Ruku na srce, povrede su ponovo pravile veliki problem iskusnom napadaču, pa je zabeležio samo sedam nastupa uz dva postignuta pogotka. Epilog svega je rastanak sa klubom, javlja Fabricio Romano.

Prema informacijama uglednog italijanskog novinara Atletiko Madrid neće ponuditi novi ugovor 32-godišnjem napadaču, aktuelni mu ističe na kraju sezone, pa su dve opcije na stolu - odlazak već u januaru ili rastanak na leto po isteku saradnje. Jasno, sve će zavistiti od zainteresovanih strana. Na Vanda Metropolitanu već neko vreme razmišljaju i o potencijalnim zamenama za Brazilca sa španskim pasošem, a nije tajna da je na vrhu liste želja ljudi iz kluba Arkadijuš Milik iz Napolija, koji poput Koste ulazi u poslednjih šest meseci aktuelnog ugovora. Reprezentativac Poljske ujedno bi zaoštrio konkurenciju u špicu koja se ove jeseni svela na Luisa Suareza, napadača Barselone u čijoj senci je pored Koste ostao i srpski centarfor Ivan Šaponjić.

Izabrane vesti

Stigao je Dijego Kosta u redove Kolćonerosa 2007. godine iz Brage, iz koje je praktično pobegao jer se osećao usamljeno na severu Portugalije. Predsednik Enrike Serzo ga je na predstavljanju u španskoj prestonici opisao kao novog Kaku. Usledilo je kaljenje u Selti i Alabseteu, da bi ga Valjadolid otkupio leta 2009. godine, ali su Jorgandžije umetnule povratnu klauzulu tešku milion evra, koju su već narednog leta iskoristile. Bio je zamena za Serhija Aguera i Dijega Forlana, koje je kasnije uspešno i nasledio i tako nastavio niz sjajnih golgetera u timu iz španske prestonice. Osvojili su i titulu u Primeri 2014. godine, a potom ga je Atletiko dobrano unovčio.

Kosta se preselio u Čelsi u transferu teškom 35.000.000 evra. Sa Plavcima je osvojio dve titule u Premijer ligi, ali se nakon serije povreda i disciplinskih prekršaja vratio 2018. godine u Madrid za 60.000.000 evra. Sada ponovo odlazi, videćemo šta ga čeka u nastavku karijere. Povrede i luda glava su ga definitivno omele da je napravi uspešnijom.


tagovi

Atletiko MadridArkadijuš MilikDijego Kosta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara