Valerijen Ismael (Foto: Reuters)
Valerijen Ismael (Foto: Reuters)

Rastali se VBA i Ismael, glavni kandidat da ga nasledi - Enco Mareska

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.02.22. | 16:49

Promene na Hotornsu posle nekoliko slabih rezultata

Kako je i zvanično obelodanjeno, Vest Bromvič Albion i trener Valeriejn Ismael su se rastali. Bivši francuski fudbaler je izgubio kontrolu nad svlačionicom, što je dovelo do vezanih poraza od Prestona i Milvola, pa su Vrećice izgubile korak za vodećim timovima. Sa Ismaelom je otišao i njegov asistent Adam Mari, a spekuliše se da bi na klupi tima sa Hotornsa mogao da ga nasledi Enco Mareska.

VBA je minulog leta, po povratku u drugi rang, bio rešen da iz Barnslija preseli Ismaela u svoje redove. Platio je i obeštećenje u iznosu od 2.000.000 funti za njegove usluge, posle čuda koje je napravio minule sezone sa Kolijersima (od borbe za opstanak doveo tim do petog mesta i plej-of za plasman u Premijer ligu). Na kraju niko nije dobro prošao, s obzirom da se VBA rastao sa francuskim stručnjakom posle samo osam meseci, dok je Barnsli zakucan za dno tabele.

Izabrane vesti

Dobro je počela njegova epizoda u Zapadnom Midlandsu, ali engleski mediji navode da su pojedini igrači u startu bili nezadovoljni njegovim metodama. Nekoliko članova prvog tima poput golmana Sema Džonstona, napadača Džordana Hjudžila i iskusnog veziste Roberta Snodgrasa se nisu slagala sa njim, na kraju su Hjudžil i Snodgras i napustili ekipu.

Kap koja je prelila čašu bio je poraz od Milvola, posle kojeg je VBA ostao na plej-of pozicijama samo zahvaljujući gol razlici, osam bodova iza drugoplasiranog Blekburna i direktne promocije.

Odlučili su na Hotornsu da okrenu novi list, već su na mesto izvršnog direktora postavili Rajana Gurleja, koji je tu funkciju svojevremeno obavljao u Redingu i Čelsiju. Njegov prvi zadatak će biti da postavi novog trenera, a to bi prema pisanju engleskih medija mogao da bude Enco Mareska.

Italijan je profesionalnu karijeru počeo upravo u dresu Vest Bromviča 1998. godine. U trenerske vode uplivao je 2017. godine kao pomoćnik u Askoliju. Pekao je zanat potom u Sevilji i Vest Hemu, da bi prvi samostalan angažman ostvario u rezervnom timu Mančester Sitija. Minule godine je dobio veliku priliku u Parmi, ali nije uspeo da spase klub od ispadanja pa je ostao bez posla.

Sada bi mogao da se vrati u Vest Brom i engleski fudbal, sa ciljem da tim iz Zapadnog Midlendsa vrati u Premijer ligu.


tagovi

Valerijen IsmaelVest Bromvič AlbionEnco Mareska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara