Blez Matuidi (©Reuters)
Blez Matuidi (©Reuters)

Rastanak Juventusa i Matuidija posle tri godine: Francuz ide u MLS

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.08.20. | 17:54

Za tri godine u Torinu francuski vezista je osvojio je pet trofeja

Posle tri godine provedene u crno-belom dresu, Blez Matuidi završio je sagu u Juventusu pošto su igrač i klub sporazumno raskinuli saradnju. Francuskom internacionalcu, kojeg je šampion Italije 2017. platio Pari sen Žermenu 25.000.000. evra, sledeća stanica će biti MLS, tačnije Inter iz Majamija, klub koji je u delimičnom vlasništvu Dejvida Bekama.

Koliki je uticaj na igru Stare Dame u prethodnim sezonama imao šampion sveta sa Francuskom iz 2018. godine svedoči i zvanična zahvalnica kluba upućena Matuidiju.

Izabrane vesti

“Francuski vezista odlazi iz Juventusa posle tri godine sa pet osvojenih trofeja (tri Serije A, po jedan Kup i Superkup Italije). Na našim bojama na sebi borio se i igrao srcem svaku utakmicu, praveći pritisak na protivnike, kvareći njihove akcije i prefinjeno kreirajući naše akcije. Nejgove karakteristike i vrline, njegova neverovatna posvećenost, uvek su bile u saglasju sa klubom i na tome smo mu zahvalni. Blez je neko ko će uvek ostati u našem srcu i želimo mu sve najbolje u budućnosti,” deo je oproštajne poruke torinskog kluba.

Detalj koji je vrlo upečatljiv jeste da je Blez Matuidi od dolaska na Apenine, drugi fudbaler Juventusa po broju odigranih utakmica u svim takmičenjima. Fracuz ih je odigrao 133, od čega 98 u seriji A, a ispred njega je samo Paulo Dibala koji je odigrao samo meč više.

Posle Troe, Sent Etjena, Pari sen Žermena i Juventusa, 33-godišnjak će po svemu sudeći u potpuno novu i drugačiju fudbalsku sredinu, a mnogo je toga što vezni fudbaler može da podari MLS novajliji kakav je Inter Majami. Za početak ogromno fudbalsko iskustvo.


 


tagovi

Blez MatuidiLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara