Rastavac: Za nas je prelazni rok završen

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.02.23. | 13:10

Trener Vojvodine Milan Rastavac pričao o aktuelnim temama uoči sutrašnjeg duela sa Kolubarom

Nakon što su na prolećnoj premijeri osvojili veliki bod na gostovanju aktuelnom šampionu Crvenoj zvezdi (1:1), fudbalerima Vojvodine predstoji i prvi izazov pred domaćom publikom u prolećnom delu Mozzart Bet Superlige. Novosađani veruju da mogu do trijumfa u premijernom meču na “Karađorđu” u ovoj godini, a priliku za to izabranici Milana Rastavca imaju protiv ekipe Kolubare (subota, 16.00, Arena Sport 7). 

Izabrane vesti

“Radujemo se što ćemo posle dugo vremena ponovo igrati pred našom publikom. To za nas predstavlja dodatnu obavezu da se prikažemo u dobrom svetlu i dođemo do pobede. U ovom susretu nema prostora za bilo kakve kalkulacije. Želimo da igramo dobar fudbal, da se nametnemo, ugrožavamo Kolubaru što je više moguće i na kraju dođemo do pobede”, rekao je šef stručnog štaba Vojvodine Milan Rastavac na konferenciji za medije.

Rastavac je detaljnije analizirao igru predstojećeg protivnika.

“Kolubara je ekipa koja, pre svega, zna da se brani i ima dobar blok u tom njihovom rasporedu 5-3-2. Iz toga dobro izlaze u kontre i moramo da vodimo računa o svakom aspektu igre, ako želimo da pobedimo. Znamo da smo u delu prvenstva kad se sve greške skupo plaćaju. Verujemo da uz podršku navijača i uz našu kvalitetnu igru možemo da ostvarimo naše želje“.

U prvom delu sezone Vojvodina je na gostovanju u Lazarevcu remizirala sa Kolubarom (2:2). Strateg Lala smatra da su njegovi izabranici na većem nivou u odnosu na taj meč, ali da su prednost Kolubare nešto lošiji vremenski uslovi za igru.

“Mislim da smo za jednu stepenicu više u odnosu na naš prošli susret. Blizu smo tog nivoa kad se može reći da ova ekipa pruža svoj maksimum. Idemo u dobrom smeru, dobro smo iskoristili i pripreme. Međutim, otežavajuća okolnost za nas u ovom susretu jesu uslovi za igru, koji će malo ići na ruku Kolubare. Hladnoća i uslovi na terenu otežavaće bržu pas igru, s obzirom na to da ćemo imati ispred sebe blok, koji će stajati relativno nisko”.

 Rastavac je naglasio da će se pristup ovom meču u potpunosti razlikovati od načina na koji su odigrali protiv Crvene zvezde pre šest dana (1:1).

“Krucijalno je to da sve što smo izuzetno dobro radili protiv Zvezde, u ovoj utakmici neće imati taj značaj. Moramo da ostanemo čvrsto na zemlji. Sad nam treba potpuno drugi repertoar, koji mora da bude na visokom nivou kako bismo ovu utakmicu dobili. Radili smo na tome ove nedelje. Fokusirani smo na kvalitet igre, koji je neophodan za pobedu u ovom susretu, a takođe podrška sa tribina daje podstrek da taj fokus održavamo na maksimumu”.

On se kratko osvrnuo i na prelazi rok.

“Prelazni rok najverovatnije je za nas gotov. Rekli smo da ćemo reagovati ako neki igrači odu ili ako se na tržistu pojavi nešto što je nama dostupno, a što znači jedan korak više za nas. Zasad to nismo uspeli da ostvarimo, a verujem da će nam rad sa igračima koje imamo na raspolaganju doneti bolju igru tokom proleća”, zaključio je trener Novosađana Milan Rastavac.

 


tagovi

Milan Rastavac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara