Radost Antverpena (©Reuters)
Radost Antverpena (©Reuters)

Rat za titulu, rat za kup: Union može Antverpenu da uzme sve (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.02.24. | 22:59

Osvajač duple krune plasirao se u novo finale, braniće trofej od predratnog velikana…

Jednu od najuzbudljivijih završnica i najvećih trilera prethodnih sezona na Starom kontinentu podarila je – Belgija. Antverpen je u poslednjim minutima šampionata pogotkom Tobija Aldervejrelda osvojio petu titulu, jedan bod više imao je od Genka i Union Sen Žiluaza. Objedionio je domaće trofeje, a ove sezone predratni velika preti da mu odnese – sve!

Rat za titulu, rat za kup. Antverpenu su manje šanse da ponovo bude prvak, ali će u finalu kupa direktno protiv Union Sen Žiluaza odlučivati hoće li trofej ostati u njegovim vitrinama ili će se posle 110 godina vratiti na stadion Žozef Marijen. Deklasirao je Ostende u polufinalnom revanšu i izaći će na crtu klubu koji može i do triple krune – 3:0 (2:0).

Izabrane vesti

Finale će biti spektakularno: Union na Antverpen. Teško da belgijski fudbal može nešto mnogo bolje da ponudi u ovom trenutku, eventualno Anderleht da se ubaci u priču. Ekipa Marka van Bomela, kao ni predratni velikan iz Brisela, nije imala prednost posle prvog meča, međutim, na svom stadionu dokazala je da Ostende nema šta da traži protiv timova iz elitnog ranga belgijskog fudbala.

Kapa dole drugoligašu što je dovde dogurao. U polufinalu ga zasigurno niko nije video.

Ostende je u prvom meču izvukao povoljan rezultat, ali je u revanšu kapitulirao do sredine prvog poluvremena. Odbrana je zakazala kod prekida, nije bila na visini zadatka. Ako kod prvog gola i odbitka na koji je naleteo Žorž Ilenikena nije imao ni sreće, kod drugog je kompletan tim morao bolje da reaguje.

Nije prošlo ni deset minuta, a Zeno van den Boš je trznuo glavom. Sve je nadskočio i, u neku ruku, Ostende se već tada pomirio sa eliminacijom. Trebalo je da postigne tri gola da bi prošao, za tako nešto drugoligaš nema kapacitet.

Ostende nije uputio niti jedan udarac u okvir gola, tek dva puta je šutirao. Bio je inferioran. Antverpen je prelako dolazio do protivničkog kaznenog prostora, ponavljao se u završnici, uputio dvocifren broj udaraca ka njegovom golu. Čim su se gosti malo otvorili – pao je treći. Sevnula je kontra i francuski napadač Žorž Ilenikena je ‘overio’ prolaz u finale.

KUP BELGIJE - POLUFINALE, REVANŠI

Sreda

Union Sen Žiloaz - Klub Briž 2:0 (0:0)

/Amura 73, sajks 90+2/

Četvrtak

Antverpen - Ostende 3:0 (2:0)

/Ilenikena 16, 88, Van den Boš 26/




tagovi

AntverpenOstendeKup Belgije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara