Leni Joro (©AFP)
Leni Joro (©AFP)

Real stavio do znanja francuskom biseru šta ne sme da se dogodi ako hoće u Madrid

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.02.24. | 08:55

Leni Joro svestan interesovanja Blankosa i ostaje da se vidi da li će transfer biti realizovan ovog ili sledećeg leta

Smena generacija u madridskom Realu teče po planu i ideja Florentina Pereza da skroji tim za narednu deceniju je nešto na čemu insistira kako bi se nastavila dominacija na svim nivoima.

Dok se čeka na signal iz Pariza - ili možda Mančestera - Perezovi ljudi intenzivno tragaju za rešenjima koja bi osvežila poslednju liniju i mesto na gol-liniji. Već neko vreme se u tefteru Realovih skauta vrti desni bek Đirone Jan Kouto, dok bi golmana Blankosi mogli da dobiju u svojoj akademiji jer se tinejdžer Fran Gonsales razvija po ukusu Karla Ančelotija.

Izabrane vesti

Real je donekle muka naterala da krene u nešto raniju potragu za štoperom, raniju nego što je bilo planirano, a to je leto 2025. godina. Prvi izbor kluba je francuski biser Leni Joro za koga Lil sada traži 60.000.000 evra, ali kako mu ugovor ističe za manje od godinu i po dana, jasno je da jedan od najboljih razvojnih klubova Evrope neće moći još dugo da drži tu cenu.

Madridska Marka piše da je Real već jasno stavio do znanja Joru šta ne bi trebalo da se dogodi ako želi da ispuni dečački san i dođe na Santjago Bernabeu. Naravno, ne bi trebalo da potpiše novi ugovor, na kojem Lil sve više insistira, pošto bi Real želeo da izboksuje posao po povoljnijim uslovima. Isti slučaj je, podsetimo, sa Bajernovim Alfonsom Dejvisom, koga Kraljevski klub vidi kao dugoročno rešenje za levi bok.

Joro važi za jednog od najtalentovanijih štopera svoje generacije i prema pisanju Marke, igrač je koji se uklapa u Ančelotijeve i pre svega klupske zamisli za tim budućnosti. Real u svojim redovima već ima nekoliko njegovih zemljaka, od nešto starijeg Ferlana Mendija, do Oreljena Čuamenija i najmlađeg Eduarda Kamavinge, čije bi prisustvo značajno olakšalo Joru proces adaptacije. A poslužilo bi pre svega kako dobar mamac za mladog štopera da se preseli u Madrid. Pogotovo jer Čuameni i Kamavinga postaju sve važniji elementi Realove postave. Joro, naravno, nije jedina Realova opcija, ali je štoper koga bi odgovorni u madridskogm gigantu voleli da potpišu.

Da li će Real po Jora krenuti ovog ili sledećeg leta, najviše zavisi od investicije zvane - Kilijan Embape. I ptice na grani znaju da je još jedan Jorov sunarodnik na vrhu liste želja i sve će zavisiti od njegove konačne odluke. Tačnije, svi dalji planovi za transfer pijacu u takmičarskoj 2024/25, što se odnosi i na dovođenje Jora.

Naravno, mnogo ima i do zdravlja onih koji sada nose poslednju liniju Reala. Eder Militao nedavno je potpisao ugovor do juna 2028, međutim on, kao i David Alaba doživeli su teške povrede kolena, dok je Naćom u poslednjim mesecima ugovora, pa je Anćelotiju jedino on na raspolaganju od klasičnih štopera pošto i Antonija Ridigera muči povreda.


tagovi

Leni JoroReal MadridLil

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara