Utučeni Redsi (©Reuters)
Utučeni Redsi (©Reuters)

Redsi ove sezone ne vole da putuju u London

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.04.24. | 13:49

Liverpul pred gostovanje Fulamu, kojeg je poslednji put savladao na krejven Kotidžu 2019, ostvario dve pobede, uz dva poraza i remi ove sezone u glavnom gradu Engleske

Mančester Siti je u subotu izborio plasman u finale FA kupa, što je Arsenal iskoristio i preuzeo tron u Premijer ligi, a Liverpul takođe može da mu se pridruži na čelu u nedelju veče. Do mesta u vrhu Crvene deli "samo" pobeda na Fulamom, na Krejven Kotidžu (17.30).

Kotidžersi su pri kraju borbe za plasman u evropske kupove, ali su za njih oni već prilično nerealni. Ipak, Fulam želi da upiše drugu pobedu zaredom posle niza ne baš uspešnih susreta. Pre nedelju dana uspeo je da savlada Vest Hem u gostima sa 2:0, što je omogućio Andreas Pereira golovima u oba poluvremena.

Izabrane vesti

S druge strane, Liverpul proteklih sedmica nije baš imao mnogo razloga za slavlje. Iako su Redsi u aprilu startovali pobedom protiv Šefild Junajteda sa 3:1, porazom od Mančester Junajteda koji je usledio započeo je ne baš uspešan niz. U okviru Lige Evrope, uglavnom zbog domaćeg kolapsa od 3:0, Crveni nisu uspeli da uzvrate Atalanti u Bergamu. Na terenu Boginje su u četvrtak pobedili samo sa 1:0 i tako su završili putovanje na međunarodnoj sceni.

17.30: (5,10) Fulam (4,00) Liverpul (1,65)

Istovremeno, ambicije Jirgena Klopa u Premijer ligi pretrpele su veliki udarac prošlog vikenda, kada je Ebereči Eze postigao jedini gol u šokantnoj pobedi Kristal Palasa na Enfildu od 1:0.

Fulam i Liverpul su se sastali tri puta ove sezone. U decembarskom ligaškom meču Crveni su se radovali sa 4:3, a u januaru je na programu bio dvomeč u Liga kupu - posle pobede kod kuće sa 2:1, Liverpul je otišao na Krejven Kotedž i izborio remi 1:1 i prolazak u finale. S druge strane, problematična statistika za Klopov tim je činjenica da na pobedu na terenu Fulama čeka pet godina.

Inače, Crveni ove sezone ne vole posebno da putuju u London. Dva od pet izleta u grad na Temzi završena su porazom, uz dve pobede i remi. Liverpulov nedostatak je bio i to što kadrovska situacija u timu dugo nije bila idealna. Međutim, ovo se sada popravilo, osim dve dugotrajne povrede Žoela Matipa u odbrani i Tijaga u veznom redu.

Domaći trener Marko Silva može da se osloni na kompletan tim kao i pre nedelju dana. S druge strane, Jirgen Klop bi posle dužeg vremena mogao da koristi Trenta Aleksandera-Arnolda u umesto povređenog Bredlija.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

PREMIJER LIGA – 34. KOLO

Subota

Luton - Brentford 1:5

/Beri 90+2 - Visa 24, 45+1, Pinok 62, Luis Porter 64, Šade 86/

Šefild Junajted - Barnli 1:4

/Hamer 52 – Brun Larsen 38, Asinjon 40, Foster 58, Gudmundson 71/

Vulverhempton - Arsenal 0:2 (0:1)

/Trosar 45, Edegor 90+5/

Nedelja

14.30: (2,30) Everton (3,40) Notingem Forest (3,35)

16.00: (1,87) Aston Vila (3,70) Bornmut (4,00)

16.00: (2,40) Kristal Palas (3,50) Vest Hem (3,10)

17.30: (5,10) Fulam (4,00) Liverpul (1,65)

***kvote su podložne promenama

Odloženo:

Totenhem – Mančester Siti

Brajton – Čelsi

Mančester Junajted - Njukasl



tagovi

Premijer ligaLiverpulFulam

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara