Lukebakio i Ramos (Reuters)
Lukebakio i Ramos (Reuters)

Prolećne rolnice Dodija Lukebakija: Sevilja ispratila Granadu u Segundu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.05.24. | 23:06

Almerija savladala Rajo Valjekano, ali joj to ništa ne znači jer je zvanično već izgubila status španskog prvoligaša

Sevilja je svoje pitanje opstanka u španskoj Primeri počela da rešava krajem marta. Tada ju je od zone ispadanja delilo svega šest bodova, ali suviše je to kvalitetan tim da bi sebi dozvolio drhtanje u završnim rundama. Stoga su se Andalužani uzeli upamet i počeli da pobeđuju. Sa tri trijumfa i remijem, ratosiljali su se tereta strahovanja za opstanak, a večeras su novom pobedom praktično ispratili Granadu u Segundu - 3:0. Još ne matematički, ali objektivno, teško je zamisliti da Granada pobedi na sva četiri meča do kraja sezone, a 17-plasirana Majorka osvoji samo jedan od potencijalnih 12 bodova.

Tokom 90 minuta na Ramon Sančez Pishuanu se jasno dalo videti zašto je odbrana gostiju jedna od dve najporoznije u ligi. Lopte su presecale linije Granade poput noža koji prolazi kroz puter, defanzivci su zaboravljali igrače Sevilje dozvoljavajući im da se neometano šetaju po šesnaestercu, a vrhunac nemoći Seviljin provincijski rival pokazao je kada je Dodi Lukebakio ostavljen da napadne Karlosa Nevu jedan na jedan. Prolećne rolnice se u kineskim restoranima serviraju uglavnom kao predjelo, a Belgijanac ih je večeras poslužio publici na Pishuanu kao dezert. Rolao je i rolao loptu, pre nego što je pronašao prostor za savršenu egzekuciju.

Izabrane vesti

Pre reprezentativca Belgije, odbranu Granade u tandemu su mučili Hesus Navas i Markos Akunja, a zatim i Lukas Okampos i Jusef En Nesiri. U 11. minutu Španac je bio asistent, a Argentinac strelac, dok je početkom drugog dela Okampos spakovao, a En Nesiri zatresao mrežu.

Sevilja je ovom pobedom ostala na odličnom kursu da sezonu završi u gornjem delu tabele. Četiri kola pre kraja nalazi se na 12. mestu, ali bi u finišu uz još nekolicinu pobeda ipak mogla da popravi utisak. Popravljanje imidža nije mnogo donelo Almeriji koja je u Valjeksau izvojevala tek drugu pobedu u sezoni. Ipak, trijumf nad Rajom minimalnim rezultatom je slaba uteha budući da su Rohiblankosi već zvanično izgubili status španskog prvoligaša. Ćoko Lozano je po isteku pola sata igre bacio Rajo u zaostatak koji je ostao na snazi do kraja, ali uprkos porazu madridski tim ne bi trebalo previše da brine zbog poraza budući da ima osam bodova viška u odnosu na 18-plasirani Kadis.

PRIMERA – 34. KOLO

Petak

Hetafe - Atletik Bilbao 0:2 (0:1)

/I. Vilijams 27, 51/

Subota

Real Sosijedad - Las Palmas 2:0 (2:0)

/Suarez ag 33, Beker 45+1/

Real Madrid - Kadiz 3:0 (0:0)

/Dijaz 51, Belingem 68, Hoselu 90+4/

Đirona – Barselona 4:2 (1:2)

/Dovbuik 4, Portu 65, 74, Gutjeres 67 – Kristensen 3, Levandovski 45+1 pen/

Maljorka - Atletiko Madrid 0:1 (0:1)

/Rikelme 5/

Nedelja

Osasuna - Betis 0:2 (0:2)

/Perez 41, Fornals 45+3/

Selta - Viljareal 3:2

/Aspas 22, Strand Larsen 39, Duvikas 82 - Moreno 12, Gedes 65/

Valensija – Alaves 0:1 (0:0)

/Lopez 68/

Rajo Valjekano - Almerija 0:1 (0:1)

/Lozano 30/

Sevilja - Granada 3:0 (1:0)

/Akunja 11, En Nesiri 51, Lukebakio 80/

***kvote su podložne promenama



tagovi

SeviljaGranadaAlmerijaRajo Valjekano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara