Danijele De Rosi (Reuters)
Danijele De Rosi (Reuters)

Rimsko srce probudilo Romu, ali Murinjov duh još lebdi

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.01.24. | 19:56

Danijele De Rosi debitovao pobedom

Kada je Roma pozvala Danijelea De Rosija da sedne na vruću klupu nakon otkaza Žozeu Murinju, legendarni kapiten nije ni pregovarao o plati. Rekao je čelnicima kluba da će potpisati za onu sumu koju oni misle da vredi i samo je tražio da se ubaci bonus za plasman u Ligu šampiona. Dokaz o ljubavi ali i veri.

Danijele De Rosi je čovek kojeg je u karijeri uglavnom vodilo srce pre razuma. Vođen primerom “starijeg brata” Frančeska Totija je skoro celu karijeru posvetio matičmnom klubu izuzev onih poslednjih nekoliko meseci kada ga je srce odvuklo na drugi kraj sveta gde je obukao dres Boke Juniors.

Izabrane vesti

To srce klupskog čoveka i Romaniste do koske je probudilo igrače Vučice koji su u poslednim mečevima kod Murinja delovali anemični i bezvoljni. U debiju na klupi voljenog kluba, De Rosi je razmrdao ekipu i ostvario pobedu protiv Verone – 2:1.

Uz dobrodošlicu mitskom kapitenu, navijače Vučice su još jednom poslali poruku podrške smenjenom treneru Žozeu Murinju čijoj smeni su se protivili i okrivili rukovodstva kluba za slabu sezonu.

“Mister, hvala za sve! Ovde ćeš uvek imati iskrene prijatelje”, pisalo je na portugalskom jeziku na južnoj tribini sa najvatrenijim pristalicama.

“Uvek si nas branio od svih i svakoga, vodio nas do pobeda, Rim ne zaboravlja. Večna slava Murinju”, glasio je transpartent na italijanskom, a onda je ceo stadion zagrmeo pesmu posvećenu Murinju.

Osim što ima zadatak da izvuče klub iz krize, De Rosi će morati da se bori i sa Murinjovom senkom koja mu lebdi iznad glave.

Ali deluje da ima ideju kako da to uradi. Šta je promenio novi trener?

Za početak, formaciju. Roma se vratila na sistem sa četvoricom pozadi i dvojicom polušpiceva (Dibala i El Šaravi) iza Lukakua. Rezultat je bio momentalan. Za manje od pola sata igre je Vučica bacila Veronu na kolena. Nešto što je retko radila u dosadašnjem delu sezone jer je kod Murinja bodove uglavnom osvajala u finišima mečeva.

Prvi gol u De Rosijevoj trenerskoj eri u Romi je postigao Romelu Lukaku ali više zasluga ima Stefan El Šaravi. Popularni Faraon je izbegao ofsajd zamku, izmešao odbranu Verone i servirao zicer Belgijancu kojeg nije bilo među strelcima na poslednja četiri meča. Samo četiri minuta kasnije je bivšeg kapitena novim golom počastio sadašnji. Lorenco Pelegerini je iskoristio dodavanje Lukakua i grešku Kabala da duplira prednost.

Delovalo je da Roma ide ka ubedljivoj pobedi ali se posle dva gola ugasila. Verona je bila bolja u drugom poluvremenu. Prvo joj je poništen gol, potom je Đurić promašio penal da bi zaslužen pogodak stigao preko Folorunša koji je snažnim šutem sa distance “polomio zglobove” Rui Patrisiju.

Roma je pokazala iste boljke kao kod Murinja i na kraju imala sreće u finišu kada je Serdar imao sjajnu šansu za izjednačenje ali mu je Rui Patrisio odbranio.

De Rosi je na debiju doneo tri boda ali ima tu još mnogo posla ako želi onaj bonus…

SERIJA A – 21. KOLO

Subota

Roma - Verona 2:1 (2:0)

/Lukaku 19, Pelegrini 26 - Folorunšo 76/

20.45: (4,10) Udineze (3,50) Milan (2,00)

Nedelja

12.30: (2,45) Frozinone (3,45) Kaljari (3,05)

15.00: (2,85) Empoli (3,20) Monca (2,55)

18.00: (3,70) Salernitana (3,20) Đenova (2,25)

20.45: (5,70) Leče (3,50) Juventus (1,68)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Danijele De Rosi

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara