©Reuters
©Reuters

Rišarlison nezaustavljiv, Gimarais jedina glavobolja

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.11.22. | 12:20

Petostruki osvajač planetarnog trona u dobrom raspoloženju dočekuje utakmicu sa Srbijom

Ushićenje i euforija su opšteprisutni u reprezentacijama uoči početka Svetskog prvenstva u Kataru. Dobra atmosfera pred premijeru na planetarnoj smotri vlada u redovima Srbije, a sa praktično istim raspoloženjem izlazak na megdan Orlovima dočekuju i Brazilci.

Titeovi izabranici u Torinu, u kampu Juventusa obavljaju poslednje pripreme za Mundijal na kojem ih prvi korak očekuje upravo protiv našeg nacionalnog tima i sudeći po snimcima sa završnog tempiranja forme u idealnom raspoloženju iščekuju put u Aziju.

Izabrane vesti

Prepoznatliva karnevalska atmosfera krasi redove petostrukog osvajača svetske krune te su dominantne scene u reportažama sa treninga pesma, ples i osmesi reprezentativaca. Uz dobro raspoloženje nisu izostali ni atraktivni potezi, međutim sve ostale fudbalske mađioničare je u senci ostavio Rišarlison spektakularnim golom.

Devetka Brazila dočekala je na oko 11 metara od gola centaršut sa desnog krila i atraktivnim volej udarcem zatresla mrežu. Atraktivan pogodak u trenu je postao prva vest u izveštajima brazilskih medija sa aktivnosti nacionalnog tima, međutim nije bio sve što je pokazao ofanzivac Totenhema, očigledno inspirisan Rišarlison je pažnju skrenuo i jednim prodorom po boku. Iako je cilj vežbe bio da se očuva posed na smanjenom prostoru uz minimum dodira napadač nije odoleo da se upusti u prodor te je izazvao reakcije. "Smiri se, dođavola", bio je prvi komentar članova stručnog štaba.

Fenomenalno rapoloženje međutim delimično je palo u senku usled povrede Bruna Gimaraisa koji je juče zbog povrede ranije napustio trening. Izuzev povrede fudbalera Njukasla čiji stepen još nije obelodanjen svi fudbaleri su na raspolaganju selektoru Titeu koji se opredelio da za razliku od većine kolega ne zakazuje kontrlone utakmice uoči puta u Katar, te će se Brazilci fokusirati na pripremu za susret sa Srbijom 24. novembra isključivo kroz treninge.



tagovi

Fudbalska reprezentacija BrazilaKatar2022RišarlisonBruno Gimaraiš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara