Lampard i Hodžson (© Reuters)
Lampard i Hodžson (© Reuters)

Roj Hodžson objavio kraj karijere: Neka se pripremi Frenk Lampard

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.05.21. | 14:02

Iskusni stručnjak još dva meča predvodi Kristal Palas

Još malo i kraj. Primakla se završetku jedna velika karijera. Ono što se šuškalo mesecima, dobilo je zvaničnu potvrdu: Roj Hodžson napušta Kristal Palas i odlazi pravo u – penziju.

Iskusnom 73-godišnjem stručnjaku u nedelju ističe ugovor sa Orlovima, a kako ga neće produžiti, najlogičnije rešenje jeste da se sa klupe preseli u fotelju za ljuljanje i odmori. Ima razloga, u četiri vezane sezone spasao je klub sa Selhurst parka ispadanja iz Premijer lige, iako se, naročito u početnoj, taj epilog činio izvesnim posle niza poraza sa prethodnikom mu, Frankom de Burom.

Izabrane vesti

„Posle više od 45 godina bavljenja trenerskim poslovom, shvatio sam da je vreme da se povučem iz zahtevnog premijerligaškog fudbala. Poslednje dva susreta ove sezone biće mi završna na klupi Palasa. Izuzetno sam zadovoljan što sam četiri godine proveo u ovom klubu. Osetio sam da je kraj prvenstva, kad smo opet osigurali opstanak, savršen trenutak da se povučem sa odgovorne funkcije šefa stručnog štaba“, pojasnio je Hodžson, jedan od četvorice stručnjaka u istoriji Premijer lige koje su vodili tim u osmoj deceniji života.

Prethodno su to učinili Bobi Robson, Aleks Ferguson i Nil Vornok. Sjajno društvo. Potvrda koliko je Roj trajao. Sudbina je htela da njegova poslednja dva duela budu protiv velikana: u sredu od 20 časova na Selhurst parku protiv Arsenala, a u nedelju od 17 na Enfildu protiv bivšeg kluba, Liverpula.

Tokom karijere sam uživao ogromnu podršku supruge i porodice. Ova odluka je u meni dugo sazrevala. A verujem da je baš sad pravi trenutak da razmotrim čime ću se baviti u budućnosti“, dodao je Hodžson koji je igračku karijeru počeo baš u Kristal Palasu, prošao mlađe kategorije, dogurao do prvog tima, a u trenerskom esnafu dokazivao se u Švedskoj, Švajcarskoj, Italiji, Danskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Norveškoj, Finskoj, dok je u Engleskoj vodio Bristol, Blekburn, Fulam, Liverpul, Vest Bromvič Albion i Kristal Palas.

Vodio je i reprezentaciju Engleske (doduše, neuspešno, na prethodnom Prvenstvu Evrope), ali je zaslužio dubok naklon publike. Kako zbog strogih epidemioloških mera ne može Selhurst park da bude krcat, pozdraviće ga oko 6.500 navijača na susretu sa Arsenalom.

Hodžsona bi na klupi trebalo da nasledi bivši kapiten i trener Čelsija, Frenk Lampard, mada se u poslednje vreme sve glasnije pominje i ime stratega Svonsija, Stiva Kupera.


tagovi

Kristal PalasRoj HodžsonFrenk Lampard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara