©AFP
©AFP

Romina uraganska navala uništila Šahtjor, ako ostane Zaniolo ovo će biti moćan tim! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.08.22. | 22:58

Vučica deklasirala Šahtjor na premijeri pred početak sezone - 5:0

Generalne probe često ne pružaju baš objektivnu sliku kvaliteta jednog tima, ali je Roma večeras više nego jasno pokazala da ima ogroman potencijal i mogućnosti da ostvari ozbiljan rezultat u predstojećoj sezoni. Pred rasprodatim Olimpikom i 72.000 izuzetno raspoloženih tifoza ekipa Žozea Murinja nanela je težak poraz ukrajinskom Šahtjoru i atmosferu u Večnom gradu dovela do potpunog usijanja - 5:0 (2:0).

Ako se u obzir ne bi uzimao kvalitet odbrane, već samo veznog reda i napada, Vučica bi predstavljala najozbiljnijeg kandidata za "skudeto". Ovako, jasno je da su ovom timu potrebne određene korekcije u poslednjoj liniji tima da bi došla do željene snage i sposobnosti da se bori za najvažnije trofeje.

Izabrane vesti

Takođe, konačnu projekciju će u značajnoj meri odrediti to da li će u Rimu ostati Nikolo Zaniolo, bez kojeg navala sa Dibalom, Abrahamom i Pelegrinijem kao plejmejkerom ne bi izgledala isto. To je uostalom pokazala fenomenalna akcija kod prvog gola Rome iz 19. minuta, kada su domaći igrači odigrali akciju iz asmonjednog dodira. Sve je krenulo i završilo se sa Pelegrinijem, a u međuvremenu su kontakt sa loptom imali Zaniolo, Dibala i Abraham.

Proktelih dana se postavljalo pitanje spremnosti Paula Dibale, ali je večeras Argentinac pokazao koliko je raspoložen za fudbal. Imao je nekoliko izuzetnih i atraktivnih poteza, često se poigravao sa protivničkom odbranom, ali nije postigao gol. Ipak, bio je dragocen u razigravanju ekipe i nadmudrivanju Šahtjorovih defabnzivaca.

Roma je pokazala da će i te kako biti opasna u tranziciji, pa će protivnici biti u velikom problemu ukoliko se otvore. Takođe, više je nego evidentno da je Žoze Murinjo mnogo radio na presingu, koji je bio ključan u situaciji iz 41. minuta, kada je Abraham oduzeo loptu protivničkim igračima, želeo da uposli Zaniola, koji je preskočio loptu, a na nju je naleteo štoper Đanluka Manćini. Pitanje pobednika rešeno je u poslednjim trenucima prvog poluvremena kada je srpski as Nemanja Matić nagrađen za veliku upornost. Sačuvao je loptu na desnoj strani, a onda poslao upotrebljiv centaršut koji je u autogol pretvorio nespretni Jukim Konplja.

Ta tranziciona igra posebno je bila izražena u drugom poluvremenu, kada se Šahtjor dodatno otvorio, a Vučica krenula da razvija ubitačne kontranapade.

Romin uraganski nalet viđen je u 59. minutu, kada je sve počelo od Zaniola na nekih 30 metara udaljenosti, a onda je posle kraćih dodavanja kontru povukao Stefan el Šaravi. Na kraju je lopta stigla do Zaniola, koji je konačno bio nagrađen za spektakularnu partiju.

Konačan rezultat meča postavljen je iz još jedne kontre koju je povukao rastrčani El Šaravi. Egipćanin je ponovo bio nesebičan, uočio je dobro otkrivenog Edoarda Bovea i omogućno mu da se dodatno nametne Murinju.

Nemanja Matić je predstavljao pravi osigurač kompletnoj navali u prvom poluvremenu, iako nije imao lagan zadatak jer je morao da pokriva veliki deo terena. I pored toga je bio na pravom mestu da završi ključni deo posla kod trećeg pogotka svog tima.

Jedan deo drugog poluvremena na golu Rimljana proveo je i Mile Svilar. Srpski golman je na poluvremenu zamenio Ruja Patrisija, dok je u 80. minutu omogućio da minute ostvari i da mladi Pjetro Boer.



tagovi

Paulo DibalaNikolo ZanioloTami EjbrahamNemanja MatićLorenco PelegriniStefan El Šaravi

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara