Nema para na Olimpiku (©AFP)
Nema para na Olimpiku (©AFP)

Romine očajničke mere: Bonaventura pristao, Ken na pozajmicu, Pastore u MLS

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.05.20. | 22:05

Nema para u Rimu

Navijači Lacija se nadaju nastavku Serije A i borbi za skudeto, pristalice Rome zavidno osmatraju sa pete pozicije zabrinuti da će budućnost biti još gora. U danima kada je otkriveno da su zbog propale prodaje kluba dugovi narasli na blizu 300.000.000 evra transfer vesti koje nam stižu sa Olimpika slute na jedan vrlo siromašan, rekli bismo čak i očajnički prelazni rok.

Vučica nema para za unosne poslove i zato se okrenula jeftinim rešenjima. Korijere di Bergamo čak piše da je dobila i prvi pristanak: Đakomo Bonaventura je navodno odbio i Atalantu i Torino i Arsenal kako bi, kad mu istekne ugovor sa Milanom, kao slobodan igrač došao u Romu. A u Bergamu bi trebalo da znaju s obzirom da je Džek Bonaventura tamo proveo čak osam godina.

Izabrane vesti

Čime su ga tačno ubedili nismo baš sigurni, ali Rim jeste primamljiv grad za život, pa je zainteresovan za dolazak i Mojze Ken, pre svega jer je veliki prijatelj sa Nikolom Zaniolom. Međutim, tu će problem biti Everton koji ga je prošlog leta doveo iz Juventusa za 27.500.000 evra samo da bi se razočarao. Menadžer Mino Rajola je već krenuo da obrađuje Karamele, jer Roma nudi samo pozajmicu na godinu ili dve i to sa pravom, a ne obavezom otkupa za 20.000.000 do 22.000.000 evra. S obzirom da mu je trenutno tek 20 godina moglo bi da se isplati i Englezima ako zaista proigra u Romu, koja bi pride platila nešto i za samu pozajmicu.

Naravno, kad dugovi pritisnu očekuju se pre svega odlasci, a trenutno je najbliži prodaji Havijer Pastore s tim da se Rimljani tu neće opariti, jer je sledeća destinacija argentinskog fudbalera po svemu sudeći MLS liga. Konkretno aktuelni šampion Sijetl Saunders. Jasno je da Roma u tom poslu neće vratiti ni deo od 24.700.000 evra koliko je na leto 2018. platila Pari Sen Žermenu za Pastorea, ali će se bar rešiti njegove goleme plate.



tagovi

Mojze KenHavijer Pastore

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara