Vejn Runi (©Reuters)
Vejn Runi (©Reuters)

Runi čini čuda sa Derbijem, ali Ovnovima je izgleda suđeno da ispadnu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.02.22. | 22:51

Sreća ovaj put nije bila na strani hrabrih

Uprkos katastrofalnom stanju u klubu i oduzetom čak 21 bodu, Vejn Runi se ne predaje i vuče Derbi Kaunti ka opstanku u Čempionšipu. Da nije bilo administrativne kazne, Ovnovi bi se borili za mesto u plej-ofu koji vodi u Premijer ligu, ali ovako su na pretposlednjem mestu. I to je podvig, međutim, nekadašnji golgeter ne želi da se preda i zadovolji herojskim ispadanjem. Ipak, izgleda da će morati...

Pored svega što se događa klubu, na gostovanju kod petoplasiranog Hadersfilda desilo se i to da Derbi ostane s igračem manje već u 3. minutu. Ipak, odolevali su sve do 76, kada je domaćim postigao prvi, a tri minuta kasnije i još jedan gol za pobedu 2:0.

Izabrane vesti

Previše su petljali gostujući defanzivci u tom trećem minutu, izgubili loptu, a previše oštrim startom protivničkog igrača zaustavio je Ričard Stirmen. Čak i da nije bio poslednji igrač pred golmanom Olsopom, verovatno bi dobio crveni karton.

Iako brojčano slabiji, Runijevi izabranici uspešno su odolevali i čuvali makar bod, izuzetno značajan u trci za Redingom, najbližim timom iz zone opstanka, koji beži sedam bodova, sada uz meč manje. Ove sezone vrlo dobri Hadersfild, koji ne zna za poraz još od novembra prošle godine, mučio se da stigne do prednosti i opravda ulogu favorita. Ipak, uspeo je.

Uz mnogo sreće, lopta je posle šuta Holmsa u 75. minutu pogodila Kristijana Bjelika i lobovala golmana Olsopa. I kod drugog pogotka plavo bele je pogledala Fortuna, pošto je posle izgubljene lopte saigrača i kontre plavo-belih Olsop uspeo da odbrani prvi šut, ali opet su ga saigrači ostavili na cedilu dozvolivši Džordanu Roudsu da prvi stigne do lopte. Bilo je to u 79. minutu. Prekasno da bi se krenulo na sve ili ništa sa igračem manje i dva gola zaostatka...

Prilika za nove bodove ima još dosta, ali veliko je pitanje da li dovoljno da bi Runi i njegov tim napravili senzaciju i spasili se ispadanja u Ligu jedan.

Za razliku od golova u Hadersfildu, u Barnsliju je postignut jedan, ali dosta kvalitetniji. Dao ga je napadač Kardifa Uče Ikpeazu u 71. minutu i doneo pobedu svom timu 1:0. Kao teretni voz delovao je pored igrača domaćeg tima. Njegovim pogotkom Barnsli je ostao na začelju Čempionšipa. a Kardif došao do bitnog koraka ka opstanku u ligi.

ČEMPIONŠIP – 30. KOLO

Sreda

Barnsli - Kardif 0:1 (0:0)

/Ikpeazu 71/

Hadersfild - Derbi 2:0 (0:0)

/Holms 75, Rouds 79/

Petak

20.45: (3,60) Birmingem (3,20) Šefild junajted (2,15)

Subota

16.00: (2,30) Blekpul (3,15) Bristol Siti (3,30)

16.00: (2,60) Hal (3,10) Preston (2,85)

18.30: (2,60) Svonsi (3,05) Blekbern (2,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Vejn RuniČempionšipDerbi kaunti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara