Teri i Runi iz igračkih dana (©Reuters)
Teri i Runi iz igračkih dana (©Reuters)

Runi pričao o namernom povređivanju Džona Terija pre 16 godina, pa dobio poziv FA

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.02.22. | 14:54

Bivši as Mančester junajteda privukao pažnju izjavama u nedavnom intervjuu za Dejli Mejl

Nekada je jezik brži od pameti. U ovom slučaju Vejnu Runiju, koji nije mnogo vodio računa šta priča u nedavnom intervjuu za Dejli Mejl.

Između ostalog, bivši reprezentativac Engleske, danas trener Derbi Kauntija s kojim je na putu ka čudesnom opstanku u Čempionšipu uprkos oduzetom 21 bodu, prisetio se 2006. godine i susreta Čelsi - Mančester junajted.

Izabrane vesti

Londonski tim je dobio meč 3:0 i osvojio titulu, a Runi je na Stamford Bridž došao s posebnim, može se reći i suludim ciljem - da povredi igrače Čelsija.

"Znali smo da će taj dan osvojiti titulu ako nas pobede. Do moje poslednje utakmice u karijeri uvek sam na kopačkama imao plastične krampone s metalnim vrhom. Za tu utakmicu sam ih promenio u velike, najduže dozvoljene i metalne, jer sam želeo da povredim nekog. Znao sam da će nas pobediti, moglo je da se oseti da su bolji tim od nas i zato sam promenio krampone", ispričao je Runi u intervjuu rađenom povodom dokumentarca o njemu koji će 11. februara objaviti Amazon.

Žrtva Runijeve zle namere bio je Džon Teri.

"Kramponi su bili dozvoljeni, ali želeo sam da znam da ću ako mi neko uđe u duel moći da mu vratim na žestok način. Tako je i bilo. Džon Teri je napustio stadion na štakama. Napravio sam mu rupu u stopalu, a onda sam mu nekoliko dana posle utakmice poslao potpisan dres i pitao ga mogu li da dobijem svoj krampon nazad. Ako pogledate ponovo njihovo slavlje, videćete da je Teri na štakama zbog mog starta", s osmehom je pričao Runi, međutim u Fudbalskom savezu Engleske (FA) nekome ta priča nije bila baš duhovita.

Po pisanju engleskih medija, Runi je po objavljivanju intervjua dobio poziv iz FA zbog dešavanja na pomenutoj utakmici, odigranoj pre 16 godina.

Da situacija, ipak, nije dramatična, može se zaključiti i po Terijevom komentaru na Tviteru.

"Da li je to bilo onda kada si ostavio krampon u mom stopalu?", pitao je Teri na Runijevu objavu: "Bio sam toliko iznerviran što su bolji od nas i uzeće titulu da sam ušao u utakmicu od starta tražeći Džona Terija".



tagovi

Vejn RuniDžon Teri

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara