Mino Rajola (AFP)
Mino Rajola (AFP)

Ruši se imperija pokojnog Mina Rajole: Igrači napuštaju Pimentu

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.02.23. | 18:52

Raskol i u vrhu agencije

Nije prošlo ni godinu dana od smrti tada najmoćnijeg fudbalskog menadžera na svetu Mina Rajole, a njegova agencija počinje polako da se urušava.

Čelnu ulogu u agenciji je posle Rajoline smrti preuzela brazilska advokatica Rafaela Pimenta koja je godinama iz senke bila Minov najverniji i najpouzdaniji saradnik. Ne samo da je vodila računa o besprekornoj administraciji već je imala bitnu ulogu i kod samih klijenata. Pol Pogba ju je nazvao „drugom majkom“, a i neki drugi fudbaleri su imali visoko mišljenje o njoj.

Izabrane vesti

Međutim, Pimenta se odjednom posle Rajoline smrti našla pod svetlima reflektora koje ja do tada izbegavala. Druge agencije su počele da lešinare oko igrača, a i u samoj agenciji je došlo do raskola. Jedan od Rajolinih najbliži saradnika za života je bio njegov nećak Enco Rajola koji se poslednjih godina sve češće pojavljivao u javnosti i imao bitne uloge u nekim pregovorima. Uprkos rodbinskoj vezi sa Encom, uprkos činjenici da je imao i dvojicu sinova, pokojni Rajola je agenciju ostavio u amanet Pimenti.

Najteže je to izgleda palo Encu koji je napustio agenciju i povukao za sobom neke igrače poput Isamila benasera (Milan), Stefija Mavdidija (Monpelje) i Mohameda Faresa (Lacio). Za početak trojica ali nema sumnje da će na svoju stranu pokušati da prevede još neke koje dobro poznaje. Pominje se da će u njegovu agenciju da pređu Ćavi Simons (PSV) i Alfons Areola (Vest Hem). Takođe, agenciju su posle smrti Mina Rajole napustili Stefan De Fraj kojeg je „upecao“ poznati italijanski agent Federiko Pastorelo i Mojze Ken koji je prešao u „krdo“ Alesandra Lućija koji zastupa Kuluševskog, Kostića, Skamaku... Spekuliše se da će druge agente potražiti i Holanđani Rajan Gravenberh (Bajern), Brajan Brobi (Ajaks) i Kalvin Stengs (Nica).

Za sada su se na vernost Pimenti zakleli dugogodišnji top klijenti poput Zlatana Ibrahimovića i Pola Pogbe i obećali joj da će ostati u agenciji ali oni ne mogu da predstavljaju budućnost agencije. Ibrahimović je pri kraju karijere, a Pogbina je u silaznoj putanji.

Najatraktivniji klijenti poput Erlinga Halanda, Matijsa De Lihta, Đanluiđija Donarume ili Marka Veratija su i dalje u agenciji. Ali nema sumnje da će i njih pokušati da vrbuju drugi menadžeri i agencije. Ima tu još zvučnih imena poput Nuseira Mazrauija, Denzela Damfrisa, Alesija Romanjolija, Donjela Malena, Džastina Klajverta, Kaspera Dolberga, Majrona Boadua...


tagovi

Rafaela PimentaMino Rajola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara