(MN Press)
(MN Press)

Sad je valjda kraj: Kolubara u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.07.23. | 12:42

Epilog višenedeljnog natezanja

Kolubari oduzeto devet bodova i ide u niži rang. Kolubari vraćena tri boda i ostaje. Kolubara se žalila. FSS je izbacio... Kolubara ovo, Kolubara ono... Normalan ljubitelj fudbala, sve i da hoće, ne može da pohvata šta se sve dešavalo sa Lazarevčanima ovog leta. Ovu vest će, valjda, svi razumeti: Rudari će se u narednoj sezoni takmičiti u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije.

To je epilog višenedeljne sage, koja bi tokom vikenda trebalo da dobije zvaničnu formu, pa da zeleno-crni ostanu u saveznom rangu takmičenja. Iako se činilo da će, zbog posledica nameštanja biti poslati u Srpsku ligu “Beograd” to se neće desiti.

Izabrane vesti

Prema saznanjima Sport kluba, ključnu ulogu u ovakvom raspletu odigrao je Branislav Nedimović, potpredsednik FSS, preuzevši na sebe obavezu da pomiri sukobljene strane, što se na kraju i desilo. Kompromisom. FSS je dobio bitku i postupao prema “migu” UEFA, jer je dokazano da je Kolubara učestvovala u nameštanju utakmica, a i Lazarevčani su dobro prošli, pošto, ipak, neće biti spušteni u treći rang.

Ostaje još samo da Komisija za licenciranje FSS dozvoli Rudarima da se takmičenje u Mozzart Bet Prvoj ligi, jer je, podseća Sport klub, postušak za izdavanje dozvola u tom društvu blaži od superligaškog. A Lazarevčani zadovoljavaju kriterijume.

Tako će Mozzart Bet Superliga ostati na 16 članova, dok će Mozzart Bet Prva liga imati isti broj ekipa, što posledično znači da Loznica, koja se nadala da bi mogla da napreduje, neće to uspeti administrativnim putem.


tagovi

Kolubara LazarevacMozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara