Mota (©Reuters)
Mota (©Reuters)

Sad znamo gde Tijago Mota sigurno neće

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.02.24. | 20:03

Njegov agent odbacio svaku mogućnost da preuzme Napoli

Kada je počinjao trenersku karijeru, Tijago Mota je zvučao dosta čudno. Kao neki neshvaćeni revolucionar, koji je govorio da će njegovi timovi igrati u formaciji 2-7-2.

Međutim, posle odličnih rezultata sa Bolonjom ove sezone Mota je postao jedan od traženijih evropskih trenera. Jer, deluje da je prevazišao sredinu i da je spreman za neki veći zalogaj.

Izabrane vesti

Sa druge strane, Napoli traži trenera za narednu sezonu. Sa Macarijem je potpisan ugovor do kraja šampionata, kada će iskusni strateg da odstupi, a na njegovo mesto dođe neko drugi. Ne zna se ko će to biti, ali se zna ko neće – Tijago Mota.

U razgovoru za napuljski Radio kis kis Motin agent Dario Kanovi odbacio je svaku mogućnost da Brazilac preuzme aktuelnog prvaka Italije.

„Tijago Mota još ne zna kakva će mu biti budućnost, ali je sigurno da ona neće biti u Napoliju. Trener Bolonje ne bi došao u Napoli čak ni kada bi mu De Laurentis (predsednik Napolitanaca) kupio Zirkzea i Kalafiorija. On ima drugačije planove“, rekao je Kanovi.

Pitali su se odmah mnogi odakle tolika averzija brazilskog trenera prema Napolitancima, a deo italijanskih medija tvrdi da je Mota ostao razočaran letos manjkom entuzijazma i ambicija u Napoliju. Umesto da novi šampion Italije jači dočeka novu sezonu, da se bori i za Ligu šampiona, plavi ništa nisu učinili ka tom cilju. Čak je otišao i trener Spaleti, tvorac istorijskog uspeha na „Maradoni“.

Samim tim, Mota smatra da ni on ne bi imao šta da traži u Napoliju.


tagovi

Tijago MotaBolonjaNapoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara