Arigo Saki (Foto: ©AFP)
Arigo Saki (Foto: ©AFP)

Saki prognozirao trku za Skudeto: Inter kao isceđen limun, Milan nema najbolji tim

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.03.22. | 19:23

"Ali igra najbolji fudbal. Protiv Empolija nije bio na visini, ali ako se to desi jednom - u redu je", ističe bivši trener Rosonera

Šampionska trka u Seriji A iz nedelje u nedelju postaje sve neizvesnija. Nakon utakmica 29. kola prva tri tima na tabeli razdvajaju svega četiri boda, s tim da bi mogla da se svede na tri ukoliko Inter dobije zaostali meč, što italijansko prvenstvo čini najuzbudljivijim od pet najkvalitetnijih u Evropi. Međutim, nijedan od vodeća tri tima prikazanim na terenu ne odaje utisak kandidata za titulu. Posebno ne Inter koji je dobio samo jednu od poslednjih šest utakmica u prvenstvu i u tom periodu sa liderske pao na treću poziciju.

U razgovoru za Gazeta delo Sport svoje prognoze o borbi za tron izneo je Arigo Saki. Prvo o Interu. Sinoć još jedan jedan korak unazad u trci, samo remi protiv Torina, i to golom u nadoknadi. Mada, napominje legendarni italijanski trener - nisu Nerazuri imali nimalo lak zadatak.

Izabrane vesti

"Inter izgleda kao isceđen limun, igrali su u Torinu protiv odličnog tima kojem nije lako suprotstaviti se sad, što važi i za Veronu. To su vrlo agresivni timovi koji igraju sa dosta intenziteta. Atalanta je platila visoku cenu utakmice sa Leverkuzenom i isto važi za Interovu pobedu nad Liverpulom. Timovi igraju previše utakmica u modernom fudbalu", počeo je Saki.

Potom i o svom Milanu. Smatra Saki da Rosoneri nemaju najkvalitetnije pojedince, ali da timskom igrom nadoknađuje zaostatke.

"Ima timova koji fokus svog projekta stavljaju na jednom igraču. Drugi u prvi plan ističu stil igre što pomaže individualcu. Milan je među njima i zbog toga nikad ne znate ko može da se istakne. Kako bilo, Milan mora uvek da igra dobro jer nema dovoljno iskustva i skupih igrača. Milanovi igrači nisu preterano skupi. Ako osvoje titulu, biće to remek delo, jer su stvorili tim bez velikih ulaganja. Sviđa mi se kako igraju. Nisu najbolji tim, ali igraju najbolji fudbal. Protiv Empolija nisu bili na visini, ali ako se to desi jednom – u redu je."

Kao najveću snagu trećeg kandidata za Skudeto, Napolija, nekadašnji selektor reprezentacije Italije ističe Viktora Osimena, strelca oba gola u pobedi Napolitanaca nad Veronom za vikend.

"On ima sve i sve zavisi od njegovog mentaliteta. Osimen mora da ostane skroman. Vrednosti kao što su prizemnost, entuzijazam, velikodušnost i strast omogućavaju svakom igraču da da sve od sebe. Ako tim dominira, to je još bolje jer napadač može da dobije više prilika za gol."

Kikseve vodećeg trija odličnim rezultatima iskoristio je Juventus i zaostatak za liderom Milanom sveo na sedam bodova. Raspored mu ide na ruku, ali je Saki ostao zakopčan po pitanju torinskog tima kao kandidata za titulu.

"Juventus ima trenera koji je vrsni taktičar. Zna kako da upravlja svojim timom. Njegove ekipe vaš ne oduševljavaju, ali su napravljevene od vrhunskih igrača i on zna kako treba da radi sa njima, i zato mu skidam kapu. Da li može da osvoji titulu? Raspored im nije komplikovan izuzev poslednje dve utakmice. Ali kao što rekoh, nije lako igrati protiv manjih timova ove sezone", zaključio je Saki.


tagovi

Arigo Saki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara