Diogo Žota i Darvin Nunjez slave pogodak (©Reuters)
Diogo Žota i Darvin Nunjez slave pogodak (©Reuters)

Salah ne mora da žuri, Nunjez i Žota nisu sramota

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.01.24. | 12:21

Liverpul na krilima Urugvajca i Portugalca čisti sve pred sobom. Neka se spremi Fulam u revanšu polufinala Liga kupa

Nema ključnih igrača - nema problema. Liverpul je mimo svih prognoza i očekivanja, usled izostanaka velikog broja važnih asova - nastavio dobro utabanom stazom. Crveni i dalje imaju šanse da osvoje trofej u svim takmičenjima. U trci za šampionat Engleske tim Jirgena Klopa je već stekao vođstvo od pet bodova. Narednog vikenda na domaćem terenu igra protiv drugoligaša Noriča u FA kupu, a

Virdžil van Dajk

Izabrane vesti

i društvo nastavljaju u martu borbu za Ligu Evrope.

Ipak, momci iz grada Bitlsa najkraći put do prvog trofeja ove sezone imaju u Liga kupu. U najboljem slučaju, za pehar u manje važnom od dva engleska kup takmičenja potrebno je samo 180 minuta. Pre nego što se finale odigra na stadionu Vembli krajem februara, LFC najpre mora da završi započet posao u revanšu polufinala sa Fulamom. Posle pobede na domaćem terenu od 2:1 nad Kotidžersima u prvom meču, kao i aktuelne forme, Redsi su viđeni u finalu sa Čelsijem, koji je u utorak pregazio Midlsbro.

Klop, recimo, za večerašnji sudar na Krejven Kotidžu ne može da računa na povređenog

Mohameda Salaha

, Vatarua Enda, Trenta Aleksander-Arnolda, Dominika Soboslaja, Džoela Matipa, Tijaga Alkantaru, Endija Robertsona, Stefana Bajčetića i Kostasa Cimikasa. Skoro čitava jedanaestorka je van stroja zbog povreda ili reprezentativnih obaveza. A, ipak, Liverpul je na površini, pliva i ne umara se.

21.00: (4,00) Fulam (3,60) Liverpul (1,90)

Otpornost Crvenih bila je očigledna kada je za vikend savladan Bornmut sa 4:0 na stadionu Vitaliti. Isti onaj Bornmut što je donedavno žario i palio, pa u međuvremenu deklasirao Mančester Junajted na Old Trafordu sa 3:0, porazio Njukasl sa 2.0, odoleo Aston Vili... Odlučna pobeda Liverpula pokazala je dubinu tima, a Darvin Nunjez i Diogo Žota su se istakli sa po dva pogotka.

Mnogi su se, s pravom, pitali kako će Redsi bez svog talismana Mohameda Salaha, međutim trijumfi protiv Arsenala, Fulama i Bornmuta dali su nedvosmislen odgovor na to pitanje. Klopovi igrači su u dobroj poziciji da se nadaju šampionskoj tituli, čak iako će Egipćanin možda odsustvovati nekoliko sedmica, a sve to zbog egzekucija Urugvajca i Portugalca.

Majstorska izvedba Darvina Nunjeza i dobro odigrana utakmica protiv Bornmuta odagnali su sumnje u njegove golgeterske sposobnosti. Urugvajski napadač je bio kritikovan zbog brojnih propuštenih šansi pred golom, međutim statistika govori drugačiju priču. Nunjez je ove sezone dao 10 golova i zabeležio 10 asistencija u svim takmičenjima, a samo tri igrača su to uradila u manje utakmica za Liverpul. Nunjezov nesebičan doprinos se protegao dalje od postizanja golova, a nemilosrdni presing i zarazna radna etika čine ga protivnikom iz noćne more.

Kada je reč o

Žoti, Portugalac je postigao sedam golova u Premijer ligi u aktuelnoj kampanji. Protiv Bornmuta u pobedi od 4:0, portugalski reprezentativac je bio miran u prvom poluvremenu. Zapravo, uradio je vrlo malo toga. Međutim, u drugom delu je oživeo u poslednjoj trećini i Liverpul je krstario do pobede.

U odsustvu Mohameda Salaha, Žota je dostojna zamena. Dok je Nunjez nervozan finišer, Diogo je ledeno hladan. Nedostaju mu lude fizičke osobine urugvajskog napadača, ali Žota to nadoknađuje fudbalskim mozgom. Pametno trči, postavlja se tamo gde misli da bi lopta mogla da padne i pokazuje prisebnost u kaznenom prostoru. Žota nije prebrz, niti prejak ili posebno tehnički potkovan, ali njegova veština je neprocenjiva.

Bez Salaha, Liverpulu je bilo potrebno pojačanje. Neko ko može da garantuje pogotke na nedeljnoj bazi. Ispostavilo se da Klop ima, ne jednog, već dva asa, koje je izvukao iz rukava. Nunjez i Žota su sada na vrhuncu i biće od vitalnog značaja ako Liverpul želi da se ostane u mogućnosti da krene u žetvu trofeja. Najbliži mu je pehar Liga kupa, i zato se Fulamu ne piše dobro.


LIGA KUP ENGLESKE - POLUFINALE, REVANŠI

Utorak

Čelsi - Midlsbro 6:1 (4:0), prvi meč 0:1

Sreda

21.00: (4,00) Fulam (3,60) Liverpul (1,90), prvi meč 1:2

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga kupLiga kup EngleskeLiverpulFulamDarvin NunjezDiogo Žota

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara