twitter@FCRBS_en
twitter@FCRBS_en

Salcburg kao Borat! Pavlović, Ratkov i Terzić idu na Svetsko prvenstvo za klubove

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.04.24. | 23:37

U Mocartovom rodnom gradu slave ispadanje Arsenala iz Lige šampiona

Mnogi večeras slave eliminaciju Arsenala iz Lige šampiona. Naravno, navijači Bajerna, londonski klubovi koji ne igraju na Emirejtsu, a u Salcburgu je još veća fešta nego u prestonici Engleske. Razlog je vrlo jednostavan. Kraj sezone u Ligi šampiona za Tobdžije znači i da je tim za koji nastupaju srpski internacionalci Strahinja Pavlović, Petar Ratkov i Aleksa Terzić obezbedio učešće na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine.

Čekali su u Salcburgu da holandski sudija Dani Makeli dune u pištaljku i označi kraj meča na Alijanc areni da momentalno objave da će naredne godine put Amerike gde se planetarna klupska smotra održava. Na društvenim mrežama austrijskog kluba našao se duhoviti video i scena iz čuvenog filma Borat kada glavni protagonista euforično obaveštava komšiluk da ide u Ameriku - i fešta kreće!

Izabrane vesti

Do večeras plasman na svetsko prvenstvu su od evropskih klubova već obezbedili Real Madrid, Mančester Siti, Čelsi, Bajern, Pari Sen Žermen, Inter, Porto, Benfika, Juventus i Borusija Dortmund. Poslednji, 12. učesnik tražio se u osvajaču Lige šampiona, ali kako je Arsenal bio jedini koji može da podigne ušati pehar, a da već nije obezbedio vizu za Ameriku, Salcburg je znao protiv koga navija. Čak i da je Arsenal prošao, eliminacija Tobdžija u polufinalu ili u finalu, takođe bi ih svrstala u društvo odabranih 12.

Naravno, scenario da se sva tri člana Salcburgove srpske kolonije nađu u Americi, mogla bi da spreči selidba nekog od njih u redove drugog kluba u narednim prelaznim rokovima.

Podsetimo, novonastalo tamičenje odigraće se naredne godine u periodu od 15. juna do 13. jula.


tagovi

Red Bul Salcburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara