Šamar pred Marakanu! Lajpcig izgubio od fenjeraša i sa 180 minuta bez gola stiže u Beograd (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.11.23. | 17:39

Majnc ostvario prvu pobedu u sezoni i pobegao sa dna tabele, glavobolja za Marka Rozea - 2:0

Nakon fudbalske fantazije protiv Kelna (6:0) pre samo nedelju dana delovalo je da su se se sve kockice u Lajpcigu perfektno sklopile, ali izgleda je ekipa Marka Rozea protiv Jačeva ispraznila "magacin minicije", pošto je u naredna dva meča poražena bez postignutog gola. Eliminacija u Kupu Nemačke od Volfzburga se nekako i mogla preboleti, ali je ovaj današnji mnogo teže pao ekipi koja u utorak gostuje Crvenoj zvezdi na stadionu Rajko Mitić. Lajpcig je poražen od dosadašnjeg fenjeraša Majnca, kojem je ovo bilo prvo slavlje u ovoj sezoni, za konačan beg sa poslednje pozicije na tabeli. Šok terapija posle otkaza Boa Svensona, čije je mesto zauzeo Jan Zivert, pokazala se više nego plodonosnom - 2:0 (0:0).

Može se reći i da se Marko Roze malo prekombinovao u poslednjih nekoliko dana. Protiv Volfzgura se ponovo bio vratio na četvoricu igrača u poslednjoj liniji, a danas baš kao i protiv Kelna zaigrao u sistemu 3-4-2-1. Ipak, za razliku od meča sa Jarčevima, danas njegov tim nije napravio ni približno opasnih prilika. Naprotiv, često je uzaludno lutao oko protivničkog šesnaesrca, bez konkretne ideje u završnici.

Izabrane vesti

Roze je pokušao nešto da promeni uvođenjem Benjamina Šeška i Tima Vernera umesto indisponiranih Opende i Baumgartnera, potom zaigrao sa dva isturena igrača u špicu napada, ali ni to nije dalo rezultata. Na kraju Lajpcig je išao na sve ili ništa, kada su se na terenu našli Hajdara, Forsberg i Poulsen, ali je domaćin uspeo da odbrani stečeno vođstvo do kojeg je stigao u razmaku od sasmo šest minuta.

Gosti su prvi gol primili iz klasičnog kontranapada. Karim Onisivo je fantastično probio po desnoj stani, ostavio iza sebe Davida Rauma, a onda na drugoj stativi pronašao slobodnog Džae Sun Lija, koji se odlično bacio i glavom pogodio donji desni ugao protivničkog gola.

Prvi gol je jasno pokazao Crvenoj zvezdi da bi kontranapadi mogli da predstavljaju veliku šansu u utorak, a druga prilika bi mogli da budu prekidi. Kompletna Lajpcigova odbrana, počevši od golmana Janisa Blasviha, katastrofalno je ragovala kod skraćenog kornera koji kje izveo Edmilson Fernandes. Lopta je u nekoliko navrata išla s jedne na drugu stranu kaznenog prostora gostiju, na kraju ju je neuspešno izbacio Klosterman, što je kazno Lenadro Bareiro i postavio konačan rezultat utakmice.

Lajpcig će u narednoj nedelji pred reprezentativnu pauzu biti pod velikim pritiskom, s obzirom da u Beogradu ima priliku da razreši svaku dilemu po pitanju plasmana u osminu finala Lige šampiona. Sa druge strane, Rozeov tim je ostao na petom mestu Bundeslige, sa čak osam bodova manje od prvoplasiranog Leverkuzena, a dodatno mogu da mu pobegnu Bajern ili Dortmund i Štutgart. Lajpcig naredne nedelje na svom terenu dočekuje prilično neugodni Frajburg i biće pod ogromnim imperativom za osvajanje bodva.


BUNDESLIGA – 10. KOLO

Petak

Darmštat - Bohum 1:2 (1:1)

/Nirnberger 43 - Asano 25, 54/

Subota

Keln - Augzburg 1:1 (1:1)

/Majna 16 - Tajc 25/

Frajburg - Borusija Menhengladbah 3:3 (1:3)

/Heler 7, Vajshapt 70, Grifo 90+6 - Sajbačeu 25, Plea 28, Vajgl 39pen/

Hofenhajm - Bajer Leverkuzen 2:3 (0:2)

/Štah 56, Veghorst 58 - Vric 9, Grimaldo 45+1, 70/

Majnc - RB Lajpcig 2:0 (0:0)

/Li 76, Bareiro 80/

Union Berlin - Ajntraht Frankfurt 0:3 (0:2)

/Marmuš 2, 14, Naćo 82/

18.30: (3,40) Borusija Dortmund (3,70) Bajern Minhen (2,05)

Nedelja

15.30: (1,72) Volfzburg (3,80) Verder (4,80)

17.30: (5,00) Hajdenhajm (3,90) Štutgart (1,68)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Marko Roze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara