Samo Murinjo može da podigne Romu, ali mu je potrebno vreme

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.11.21. | 02:38

Sabatini istakao da je Portugalac idealan čovek za klupu rimskog kluba

Dolazak Žozea Murinja u Rim propratila je euforija pristalica Rome, ali i široke fudbalske javnosti koja je sa nestrpljenjem čekala početak aktuelne sezone i Posebnog u novom izazovu, međutim rezultati ispod očekivanih brzo su izazvali lavinu kritika na račun Portugalca.

Na čelu sa čuvenim strategom Vučica je posle uvodnih uspeha doživela ozbiljan pad forme, a učinak daleko od očekivanog uticao je da se Murinjo u negativnom kontekstu nađe u žiži fudbalske javnosti. Za razliku od dela javnosti koji ne štedi kritike na račun šefa stručnog štaba Rome, Valter Sabatini, nekadašnji direktor rimskog kluba stao je na stranu Portugalca.

Izabrane vesti

"Roma plaća cenu što je morala da provede leto zapušujući rupe umesto da pojačava postojeći tim, ali Murinju je potrebna potpuna vera, imaće vremena da unapredi tim u januaru i siguran sam da će to učiniti dobro", rekao je Sabatini.

Aktuelni rukovodilac u Bolonji i Montrealu kazao je da murinjov rad treba gledati kroz učinjeno u Interu i poverenje koje mu je ukazao Masimo Morati.

"On nesumnjivo zna šta mu je činiti i ne pristaje, jer je posle osvajanja prvog Skudeta sa Interom imao hrabrosti da podigne letvicu. Murinjova istorija govori umesto njega i Roma treba da se osloni na svog trenera. Jedino što treba da urade je da daju Murinju vremena, jer samo on može da podigne ovaj klub na novi nivo".

Najzvučnije pojačanje Rome od Murinjovog dolaska Tami Abraham takođe je posle gobrog početka doživeo pad, međutim Sabatini ne dovodi u pitanje kvalitet engleskog napadača.

"Pokušao sam da dovedem Abrahama u Sampdoriju dok je još bio u omladinskoj akademiji Čelsija, jer se moglo reći da je bio superioran igrač. Međutim, klub nije bio odlučan. Nije postigao mnogo golova do sada, ali ima ogroman potencijal i samo mu treba vremena", rekao je Italijan.


tagovi

Valter SabatiniŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara