Posle tri godine opet u duelu Rikardo i Stefan Šapić (© Star sport)
Posle tri godine opet u duelu Rikardo i Stefan Šapić (© Star sport)

Saša Ilić prvi put protiv svojih: Povratak Natha i Šćekića među startere Partizana

Vreme čitanja: 4min | ned. 31.10.21. | 09:38

Duel dva crno-bela tima na Topčiderskom brdu

Sudar dva crno-bela tima. U poslednje vreme efikasnih. Duel ima izuzetan takmičarski značaj za Partizan, jer pobedom želi da ostane na vrhu tabele, vrlo je bitan za Čukarički, pošto je odmah iza večitih, a posebno emotivan biće za Grobare, jer se u Humsku 1 vraća – Saša Ilić.

Prvi put otkako se bavi fudbalom, legendarni kapiten Parnog valjka na stadion poviše Autokomande dolazi kao protivnik. I prvi put posle maja 2019. kad je završio karijeru pojaviće se pred publikom koja ga obožava. Ovoga puta u pokušaju da sa Brđanima nastavi trend povoljnih rezultata, od trenutka kad je nasledio Dušana Đorđevića vodio devet je superligaških utakmica i izgubio samo jednu (od Crvene zvezde).

Izabrane vesti

Čuka sa Ilićem u ulozi glavnokomandujućeg stiže na Topčidersko brdo posle kanonade u minuloj rundi, sa šest golova ispratila je Proleter u Novi Sad, a podatak da je za vreme Ilićevog mandata propustila da zatrese mrežu samo Mladosti iz Lučana sugeriše da je reč o napadački potentnoj ekipi. Bez obzira na povredu Đorđa Jovanovića (strelca osam golova dosad) iskočio je Marko Rakonjac (dvostruki strelac protiv Proletera) kao prva pretnja crno-belima.

Svestan sam kakav me prijem čeka, međutim, svako ko me zna jasno mu je da sam skroman momak. Samo molim ljude koji budu na stadionu da ne usmere pažnju ka meni. Nema razloga, igraju prvi i treći na tabeli, derbi je kola, deluje da će biti dobrog fudbala. Fokus bi trebalo da bude na igračima, jer su i jedni i drugi potvrdili u dosadašnjem toku sezone da poseduju kvalitet“, prebacuje Ilić fokus na izabranike. „Ne možemo da pretimo lideru, međutim, ako hoćemo da budemo ravnopravni svako od mojih izabranika mora da pruži sve od sebe i prevaziđe trenutke mogućnosti. Idemo da se nadigravamo, to je jedina prilika da se ugrozi favorit u njegovom domu“.

S druge strane, ovo je Partizanu druga utakmica u seriji od četiri koliko će igrati na svom terenu. Crta mu se put da, pod uslovom da dobije sve, postane jesenji prvak, što nije bio sedam godina. Zato je motiv za tim Aleksandra Stanojevića ogroman. U odnosu na meč sa Metalcem (igran u četvrtak) valja očekivati nekoliko promena među starterima, tim pre što već naredne sedmice Parni valjak gostuje Gentu u Ligi konferencije. Izvesno je da će večeras imatoi skraćenu rotaciju usled odsustva krilnih napadača, Lazara Markovića i Filipa Holendera (povrede).

Partizan je najefikasniji tim Superlige, na mečevima Čukaričkog padaju prosečno skoro tri gola po meču, tako da valja očekivati dosta pogodaka.

Čuka je treća ekipa na tabeli i najteži izazov za nas, svesni smo toga. Naspram nas je tim koji ima stabilnost, ima klub koji stoji iza njega stabilno duže vreme i sve to daje rezultat u svakom smislu te reči. Rival ima izuzetno kvalitetne igrače, mada će mu sigurno nedostajati Srđan Mijailović (kartoni) i Đorđe Jovanović. Ima izuzetan napad, direktan je. Biće dobra, otvorena utakmica, nadam se povoljna za nas”, dodao je Aleksandar Stanojević, šef stručnog štaba lidera na tabeli.

Prema određenim nagoveštajima, u prvih 11 mogao bi da se vrati Aleksandar Šćekić. Pre svega kako bi Miloš Jojić predahnuo u uhvatio zalet za gostovanje u Belgiji, gde će Parni valjak juriti prvo mesto u Grupi B Lige konferencije, očekuje se da na u vezi šansu od prvog minuta dobije Bibars Natho, s obzirom da je u oktobarskom ciklusu superligaških mečeva počeo samo jedan (na gostovanju TSC-u), a videlo se u četvrtak protiv Metalca koliko je dragocen za tim. U rezultatskom i ambijentalnom smislu.

SUPERLIGA SRBIJE, 15. KOLO

PARTIZAN – NAPREDAK, 18.30 (TV Arena Premium 1)

Beograd

Stadion Partizana

Sudija: Milan Stefanović

Projektovani sastavi

Partizan: Popović – Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Jović, Natho, Menig – Rikardo. Trener: Aleksandar Stanojević.

Čukarički: Petrović – Stevanović, Kovačević, Šapić, Tošić – Docić, Kovač – Savić, Kajević, Čolović – Rakonjac. Trener: Saša Ilić.

SUPERLIGA - 15. KOLO

Subota

Radnički Niš – Mladost 2:0 (1:0)

/Škrbić 8, 79p/

Nedelja

13.30: (17,0) Radnički Kragujevac (10,0) Crvena zvezda (1,12)

17.00: (2,80) Voždovac (3,35) TSC (2,50)

18.30: (1,20) Partizan (6,75) Čukarički (14,0)

Ponedeljak

14.00: (2,50) Novi Pazar (3,25) Radnik (2,90)

18.00: (3,25) Proleter NS (3,20) Vojvodina (2,30)

Utorak

14.00: Kolubara - Spartak

16.00: Metalac - Napredak

*** kvote su podložne promenama





tagovi

Bibars NathoAleksandar ŠćekićSaša IlićAleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara