Ramon Planes (©Reuters)
Ramon Planes (©Reuters)

Saudijci počeli da “otimaju” i direktore: Ramon Planes ide kod Benzeme za 8.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.01.24. | 10:04

Betis ostao bez čelnika sportskog sektora

Tek što je raspakovao torbe u Sevilji, Ramon Planes se opet sprema na put. Ovog puta mnogo duži. Nekadašnji tehnički direktor Barselone, a sada sportski Betisa i zvanično je napustio Verdiblankose pošto nije mogao da odoli šuškanju saudijskih miliona. Planes će ubuduće voditi sportsku politiku Al Itihada, koji polako i sigurno raste u sve ozbiljniji klub.

Al Itihad je svetsku pažnju privukao transferom Karima Benzeme, a onda su za njim u Džedu otišli i Engolo Kante i Fabinjo, da pomenemo samo najzvučnija imena.

Izabrane vesti

Mogli su dakle da dovode i bez Planesa, a zašto su onda platili 500.000 evra za njegovo obeštećenje Betisu? Verovatno da bi ubrzali process i pospešili migraciju vrhunskih asova sa zapada ka Bliskom istoku.

Planes je, rekosmo već, radio u Barseloni i lično je dobar sa mnogim, možda je ružno reći, ali precvalim zvezdama evropskog fudbala. Uostalom, on je u Betis za svega osam meseci doveo igrače poput Iska, Ektora Beljerina, Ajozea Pereza, Sokratisa Papastopulosa… Svi su već prebacili zenit, ali i dalje imaju zvučna imena, a Saudijcima su jednako potrebni i kvalitet i marketing.

Pride, Planesa su već dobro upoznali, jer je on posredovao u transferima nekolicine igrača u Saudijsku Arabiju. Aleksa Koljada je poslao na pozajmicu u Al Okhdod, Huanmija je odveo u Al Rijad, a on je utanačio i 22.000.000 evra vredan transfera Luiza Felipea baš iz Betisa baš u Al Itihad.

Očigledno je ostavio dobar utisak, pa je Al Itihad rešio da mu ponudi saradnju. Toliko dobar u stvari da bi za tri godine u Džedi, jer ugovor je potpisan do 2026. godine, mogao da zaradi 8.000.000 evra neto. Betis sa tim nije mogao da se takmiči, dok je svim drugim direktorima klubova po Evropi upravo zasijala varnica u oku.


tagovi

Ramon PlanesAl ItihadSaudijska ArabijaSaudijska Arabija 1Betis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara