©MN Press
©MN Press

Selekcija koju je penal delio od evropskog finala spasava prvu od dve brejk lopte

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.03.24. | 12:56

Omladinska reprezentacija Srbije bez prava na grešku protiv portugalije

Samo jednom u prethodnoj deceniji omladinci Srbije su uspeli da se plasiraju na Evropsko prvenstvo, a da bi ponovili uspeh iz 2022. godine Orlići nemaju pravo na grešku. Poraz od Danske (1:3) doveo je izabranike Radovana Krivokapića u poziciju da protiv Portugalije i Grčke namaju pravo na grešku, dok im ni šest bodova ne predstavlja garanciju uspeha s obzirom na to da će samo prvoplasirana selekcija izboriti vizu za Severnu Irsku.

Omladinci Srbije, pokazali su boljke i u prvom krugu kvalifikacija kada su u društvu Andore, Bugarske i Škotske, osvojili četiri boda i tako se kao drugoplasirani izborili za plasman u narednu fazu. Uspeli su Orlići tada da ostvare minimalnu pobedu nad Andorom i materijalizuju je remijem mirnih mreža protiv Bugarske, međutim igrom ni tada, a ni protiv Danske nisu podsetili na selekciju koja je pre dve godine nesretno ostala bez finala na Evropskom prvenstvu za kadete.

Izabrane vesti

Predstavljala je Krivokapićeva generacija u pomenutom periodu pozitivan primer mlađih kategorija u Staroj Pazovi, bila tvrd orah za Špance (1:1) i kamen spoticanja upravo za Dance (2:1), koji su joj dve godine kasnije u dva minuta očitali lekciju. Tek tračak sreće nedostajao je da tim čiju okosnicu čine igrači rođeni 2005. godine eliminiše Holandiju i plasira se u finale kontinentalne smotre, međutim okolnosti su se u međuvremenu promenile, te je "klasa 05", danas u situaciji da strepi i za sam plasman na Evropsko prvenstvo.

Posao pred Orlićima neće biti lak, demonstrirali su to Portugalci pobedivši Grćku na premijeri (2:1), a dodatni adut rivala uz kvalitet je i činjenica da su domaćini kvalifikacionog turnira. Ipak, utakmica sa Grčkom je demonstrirala da i Žozea Lime ima i svoje boljke. Krkha odbrana Ahilova je peta današnjeg rivala omladinaca Srbije s obzirom na to da su put do mreže Portugalaca kroz aktuelne kvalifikacije pronalazila tri od četiri protivnika. Pored Grčke, makar gol su postizali i Maltežani i Italijani, dok je golman Portugalije ostao nesavladana samo na megdanu Norveškoj.

Eventualna pobeda bi ostavila u životu Orliće, ali će za plasman na Evropsko prvenstvo biti potreban i trijumf nad Grčkom, uz poraz ili dva remija Danske u preostala dva kola. Teniskim rečnikom govoreći - Orlići serviraju pri rezultatu 15:40, a ni dva asa im ne garantuju plasman na grend slem...

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO OMLADINACA - GRUPA 4

Subota

16.00: (1,67) Danska (3,50) Grčka (5,10)

21.00: (1,48) Portugalija (4,10) Srbija (6,25)



tagovi

omladinska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara