Selektor Engleske posle 9:1 protiv Srbije: Nije baš bilo kao šetnja parkom

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.10.23. | 01:57

"Osnova utakmice bila je u nadigravanju protivnika. Važno nam je bilo da pokažemo da smo i tehnički i fizički bolji od rivala"

Selektor mlade reprezentacije Engleske Li Karsli bio je, razumljivo, veoma zadovoljan nakon spektakularnog trijumfa nad Srbijom u kvalifikacijama za Evropski šampionat. Mladi Englezi brojali su do devet i slobodno se može reći da možemo da budemo zadovoljni što su se tu zaustavili.

Karsli je nakon meča govorio džentlmenski, nije želeo da ponižava rivala...

Izabrane vesti

"Kada pogledate rezultata, pomislili biste da je to bila šetnja parkom, ali nije bilo tako. Pričalo smo i pre ovog meča o tome kako će momci reagovati na neki kiks, na prvi primljen gol... Pokazali su karakter. To mnogo govori o njima kao igračima i ljudima".

Podsetimo, Srbija je povela pogotkom Lučića na Siti graundu, što je bio prvi gol u mreži ovog sastava Engleske posle više od godinu dana. Očito da ih nije poremetio ni najmanje. Mada su ga primili u 27. minutu, već do poluvremena uspeli su da postignu tri. I to na vrlo superioran način.

"Osnova utakmice bila je u nadigravanju protivnika. Važno nam je bilo da pokažemo da smo i tehnički i fizički bolji od rivala, u čemu smo uspeli. Tako smo želeli da igramo od početka do kraja. Iako je meč bio rešen u ranoj fazi, nismo hteli da stanemo".

"Želimo da igramo uzbudljiv fudbal. Ponekad smo preterivali s dodatnim pasom, ali kako je utakmica odmicala to smo manje radili. Svi će sada pričati o našem napadu. U redu. Ali u defanzivi moramo da budemo bolji", zaključio je Karsli.


tagovi

Li KarsliSrbija U21

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara