Nejmar (©Reuters)
Nejmar (©Reuters)

Selesao naoštren na Kafeterose, pobeda u Sao Paulu za katarsku vizu

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.11.21. | 22:54

Južnoameričke kvalifikacije za Mundijal: Brazil jedino izgubio bodove protiv Kolumbije u Barankilji prošlog meseca. Tite sa ofanzivnom postavom, s Nejmarom, Žezusom, Paketom i Rafinjom. Hames Rodrigez opet u selekciji gostiju

Južnoameričke kvalifikacije za Mundijal u Kataru prolaze mirno, bez iznenađenja koja su krasila prethodne cikluse. Dva velika favorita, Brazil i Argentina, sigurno idu ka plasmanu na najveće takmičenje. Obe selekcije su bez poraza, s tim da Selesao ima samo jedan remi, a Gaučosi četiri. U narednih pet kola vodiće se bitka za treće i četvrto mesto koje vode direktno na Svetsko prvenstvo, dok će peti morati u interkontinentalne kvalifikacije.

Brazil je imao seriju od 10 pobeda, ali u prošlom kolu je stao u Barankilji. Kolumbijci su uspeli da odole naletima Nejmara i drugova. Meč je završen bez pogodaka. Selesao noćas (01.30) ima priliku za revanš protiv Kafeterosa u Sao Paulu.

Izabrane vesti

01.30: (1,48) Brazil (4,30) Kolumbija (9,00)

Brazil se gotovo izvesno plasirao na Mundijal u Kataru, ali izabranici selektora Titea žele ovaj ciklus da završe ispred ljutog rivala, Argentine. Domaćin na svom terenu ima svih pet pobeda, uz samo jedan primljeni gol. Kolumbijci su loše počeli ove kvalifikacije, ali su sve bolji i bore se za makar četvrtu poziciju koja vodi u Katar. Imaju čak sedam remija, a tri u nizu. Samo je Ekvador na svom terenu pobedio Trikolore, i to sa ubedljivih 6:1 kada je došlo do smene na klupi Kolumbije.

U slučaju pobede Brazila, pet kola pre kraja, Selesao bi mogao i teoretski da izbori vizu za Katar naredne godine. Ove dve selekcije su se sastale 34 puta u istoriji, a Brazilci imaju 20 trijumfa, 11 remija, uz samo tri poraza.

Tite će u odnosu na poslednji meč protiv Urugvaja (4:1) promeniti četiri igrača. Čuvar mreže Liverpula Alison Beker se vraća na gol umesto Edersona, Danilo menja Emersona, dok će Markinjos i Kazemiro da se vrate u startnu postavu umesto Lukasa Verisima i Fabinja. Selektor Brazila će na stadionu Korintijansa da izvede ofanzivnu postavu, sa Nejmarom i Gabirijelom Žezusom u špicu, a iza dvojice najisturenijih igraće Lukas Paketa i Rafinja.

Kolumbijci su bez gola na poslednje tri utakmice, pa je selektor Reinaldo Rueda, koji je vodio Flamengo pre četiri godine, vratio u selekciju Hamesa Rodrigeza, igača katarskog Al Rajana. Nekadašnji as Porta, Monaka, Reala, Bajerna i Evertona pokušaće da unese život u bezidejni srednji red Kafeterosa.

Adut Kolumbijaca u Sao Paulu biće sve bolji vezista Porta Luis Dijaz. Najistureniji biće napadač Atalante Duvan Zapata, dok će desno da dejstvuje Huan Kvadrado, fudbaler Juventusa. Zbog povreda u selekciji nije probuđeni Tigar Radamel Falkao, novi igrač Rajo Valjekana, a van stroja su i Jeri Mina, Karlos Kuesta, Oskar Muriljo i Mateus Uribe.

23.55: (2,35) Paragvaj (3,15) Čile (3,50)

Paragvaj i Čile u Asunsionu (23.55) igaju jedan od presudnih mečeva. Oba tima moraju da slave ako žele u Katar. Domaćin je u lošoj seriji, sa samo bodom u prethodna tri kola, dok su Aleksis Sančez i drugovi u naletu posle užasnog starta. Vezali su dva trijumfa i opet se uključili u borbu za preostale dve pozicije koje vode u Katar.

03.00: (1,33) Peru (5,40) Bolivija (11,0)

Peru je takođe u lošoj situaciji. Četvrtoplasirana selekcija sa Kopa Amerike u Limi noćas (03.00) protiv Bolivije juri poslednji voz. U prvom meču u La Pazu na nadmorskoj visini od 3.596 metara, domaćin je slavio sa 1:0 golom Ramira Vase.

JUŽNOAMERIČKE KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL U KATARU – 13. KOLO

Četvrtak

Ekvador – Venecuela u toku

23.55: (2,35) Paragvaj (3,15) Čile (3,50)

Petak

01.30: (1,48) Brazil (4,30) Kolumbija (9,00)

03.00: (1,33) Peru (5,40) Bolivija (11,0)

23.55: (3,45) Urugvaj (3,10) Argentina (2,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Fudbalska reprezentacija BrazilaReprezentacija Brazilareprezentacija KolumbijeKvalifikacije za Mundijal 2022Kvalifikacije za SP 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara