Foto: AFP
Foto: AFP

Seltik Park je neosvojiva tvrđava, Harts bi da "razdvoji" glazgovske velikane

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.12.21. | 15:04

Ekipa iz Edinburga ima priliku da večerašnjom pobedom preskoči Seltik na tabeli; Tradicija kaže da do toga neće doći

Prošle sezone Seltik je završio miljama iza najvećeg rivala Rendžersa. Ove godine situacija je mnogo drugačija, aktuelni šampion ne deluje toliko moćno, a ni Hupsi nisu skloni čestim kiksevima kao lani. Doduše, bilo ih je na startu prvenstva, tim Angea Postekoglua je u uvodnih šest rundi pretrpeo tri poraza, a jedan od njih naneo mu je Harts, ekipa koja večeras u poslednjem meču 17. kola gostuje na Seltik Parku (20.45).

Klub iz Edinburga je zapao u krizu u poslednjih mesec i po dana, od sredine oktobra na ovamo dobio je samo dve od sedam utakmica, a u istom periodu pretrpeo je i jedina dva poraza u sezoni, pa je drugu poziciju prepustio upravo Seltiku.

Izabrane vesti

Ipak, večeras će imati priliku da je vrati u svoje vlasništvo, razdvoji glazgovske velikane na tabeli i ujedno smanji zaostatak za liderom Rendžersom na šest bodova. Samo što će taj scenario teško gledati u Glazgovu, jer tradicija jasno kaže: Harts je izgubio 18 od poslednjih 19 ligaških gostovanja večerašnjem rivalu, a jedino je 2015. godine uspeo da izvuče bod.

Pride, Seltik Park je ove sezone bio neosvojiva tvrđava za svakoga ko se nameračio da je pokori. Postekogluova četa je na dosadašnjih sedam utakmica odbranila svoj dom (pet pobeda, dva remija) uz impozantnu gol-razliku 20:2!

Upitan da li večerašnju utakmicu vrednuje sa šest bodova i u njoj vidi priliku za osvetu rivalu zbog poraza sa starta sezone, Postekoglu je istakao da je meč sa Hartsom bitan koliko i svaki prethodni, odnosno naredni.

"Odlučujuće utakmice očekuju nas na kraju sezone. Hajde da ostavimo pištolje u futrolama na još neko vreme. Mi ćemo svaku utakmicu igrati kao i do sad. Ono što želimo da uradimo je da budemo sigurni da kada igramo naš fudbal da smo spremni za izazov, jer ako unapred razmišljate šta može da vam donese sutrašnji rezultat, izgubićete fokus sa onoga što je važno. Naša forma je dobra jer smo se koncentrisali i poštovali svakog protivnika i isto ćemo uraditi i ovog puta", rekao je Postekoglu na konferenciji pred meč.

Osvrnuo se australijski trener grčkog porekla i na ekipu Hartsa.

"Oni su dobar tim, konstantni su, imaju izvanrednog golmana (Kreg Gordon), koji je ove godine u odličnoj formi, dobro su struktuirani, naporno rade baš kao i mi i imaju određenu brzinu napred."

Postekoglu će na raspologanju posle nekog vremena imati Toma Rogića, a nakon kratkotrajne povrede vratio se i Nir Biton. Starfelt, Jakumakis, Žulijen i Tejlor su međutim i dalje van stroja. U ekipi Hartsa je zbog povrede zgloba na subotnjoj utakmici sa Sent Mirenom otpao neizostavni član veznog reda Beni Baningime, ali se defanzivac Mur vratio pošto je odslužio suspenziju.

ŠKOTSKA 1 - 17. KOLO

Četvrtak

20.45: (1,40) Seltik (4,80) Harts (7,75)



tagovi

SeltikŠkotska 1Harts

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara