Senegal može da odahne: Sadio Mane ide na Mundijal

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.11.22. | 11:55

Sad, koliko će igrati...

Juče novi ugovor, danas još bolje vesti za Alijua Sisea. Samo dan pošto je produžio saradnju sa Fudbalski savezm Senegala (do 2024), selektor je objavio konačan spisak putnika za Mundijal i na njega uvrstio Sadija Manea.

Veliko je to olakšanje za ceo senegalski narod, pošto je tokom utakmice sa Verderom napadač Bajerna osetio bol u desnom kolenu, pretpostavke su bile takve da sigurno propušta Prvenstvo sveta, ali je na kraju doskorašnji član Liverpula uskočio u avion. Sad je na lekarskom timu selekcije Senegala da oporavi jednog od najboljih afričkih fudbalera i spremi ga za završni turnir, mada je pitanje da li će biti spreman za prvu utakmicu Grupe A, sa Holandijom, 21. novembra.

Izabrane vesti

Mane je doneo Senegalu trijumf na Kupu afričkih nacija, zatim u baražu bio jedan od ključnih igrača tokom dvomeča sa Egiprtom i jasno je da na njemu počivaju ambicije da se uradi nešto bitno u konkurenciji još domaćina Katara i Ekvadora.

U odnosu na prethodne spiskove, očekivano nema Saliju Sisa, jer nema ni klub, Strazburovog Habiba Dijaloa, ali su zato pozive dobila dvojica momaka iz Primere: Pate Sis igra vrlo dobro za Rajo Valjekano i zaoštriće konkurenciju u vezi, dok će opcije u napadu proširiti Nikolas Džekson iz Viljareala.

SPISAK REPREZENTACIJE SENEGALA ZA MUNDIJAL U KATARU

Golmani: Eduar Mendi (Čelsi), Alfred Gomis (Ren), Semi Dijeng (Kvins Park Rendžers);

Defanzivci: Kalidu Kulibali (Čelsi), Jusuf Sabali (Betis), Pape Abu Sise (Olimpijakos), Abdu Dijalo (Lajpcig), Isamil Jakobs (Monako), Fode Balo Ture (Milan), Formos Mendi (Amijen)

VezistiIdrisa Gej (Everton), Krepin Dijata (Monako), Šejk Kujate (Notingem Forest), Nampalis Mendi (Lester), Pape Gej (Marselj), Pape Matar Sar (Totenhem), Mamadu Loum (Reding), Mustafa Name (Pafos), Pate Sis (Rajo Valjekano);

Napadači: Sadio Mane (Bajern Minhen), Ismaila Sar (Votford), Bulaje Dija (Salernitana), Bamba Dijeng (Marselj), Famara Diediju (Alanja), Nikolas Džekson (Viljareal), Iliman Endijaje (Šefild junajted).


tagovi

Katar2022reprezentacija SenegalaSenegalSadio Mane

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara