"Sergej Milinković Savić"
"Sergej Milinković Savić"

Sergej Milinković Savić, fudbaler kome je sport u genima

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.02.15. | 15:54

"Genk je sjajno mesto za nastavak mog razvoja"

Sergej Milinković SavićU većini svetskih zemalja deca dobijaju prezime po ocu. Tako bi se bivši fudbaler Vojvodine Sergej Milinković Savić prezivao samo Milinković da je rođen u Srbiji. Međutim, pošto je njegov otac Nikola bio profesionalni fudbaler, on se rodio u Leridi u Kataloniji, pa je dobio dva prezimena - i majčino i očevo. 

Od njih dvoje on nije dobio samo prezime, već i sportsku genetiku. Naime, majka Milana je bila košarkašica. Zato i ne čudi što se jedan od braće Milinković Savić odlučio da nogama zarađuje za život, a drugi rukama. Njegov mlađi brat Vanja je golman Vojvodine na pozajmici iz Mančester junajteda.
"Ne znam da li je sport u našim genima, ali treba reći da sam od malih nogu u vrlo takmičarskoj sredini. Izabrao sam fudbal jer sam kao mali češće gledao tatu kako igra. Ali volim i košarku, uživam i u njoj kada imam vremena", istakao je Sergej.

Izabrane vesti

Njegov otac Nikola je igrao za špansku Almeriju, portugalski Čaves i austrijski Gracer.
"Otac je odigrao veoma važnu ulogu u mojoj karijeri. Definitivno sam imao korist od njegovog iskustva iz vrhunskog fudbala. Uvek mi je davao dobre savete, to je za mene velika prednost".

Mlađi brat Vanja je povukao malo više na majku, pošto on rukama zarađuje za život, ali isto sa fudbalskom loptom. Mladi golman Vojvodine ima svetlu budućnost ispred sebe.
"Napredovati zajedno sa bratom je neprocenjivo iskustvo. Kao starije dete, pokušavam da postavim primer. Vanja je veliki izvor motivacije za mene. Vojvodina je klub koji daje priliku mladim igračima. Ja sam se tamo dokazao, što mi je omogućilo da potpišem za Genk u kome sve više i više igram, postižem golove. Tim je mlad i osećam da se potpuno uklopio. Sjajno mesto za nastavak mog razvoja", dodao je Sergej.

Od maja do juna će se održati Svetsko prvenstvo za momke do 20 godina na Novom Zelandu.
"Igranje za moju zemlju znači mnogo. Tim je pun talenta i zaslužuje da stigne što dalje može", završio je svoj intervju za sajt Fife, čiji novinar je na kraju dodao da će se letos dosta puta pominjati ime mladog srpskog veziste sa duplim prezimenom.

(FOTO: MNPressphoto)


tagovi

Vanja Milinković SavićSrbijaSergej Milinković SavićGenkEvropaBelgija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara