Andrej Ševčenko (©Reuters)
Andrej Ševčenko (©Reuters)

Ševa: Milan ne može u borbu za titulu, rano je; Tonali? Videćemo da li će biti novi Gatuzo ili Pirlo...

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.09.20. | 10:52

Selektor Ukrajine dosta realan u prognozama...

Selektor Ukrajine Andrej Ševčenko kazao je u intervjuu za Gazetu delo Sport kako je napredak Milana vidljiv, ali nedovoljan da bi se slavni klub borio za titulu u predstojećoj sezoni.

On je pohvalio ljude koji su započeli promene u klubu (Boban i Maldini), poručio da će Andrea Pirlo biti veliki trener, odnosno da će Serija A ovo godine biti konkurentnija nego u prethodnih nekoliko...

Izabrane vesti

"Milan? Kada nosite dres velikog kluba pristisak je ogroman. Milanu je krenulo nabolje posle pauze zbog Kovida. Pronašli su svoju strukturu. Ne dozvoljavam sebi da ulazim u planove kluba, kažem samo ono što sam video: Milanu ide nabolje, Maldini i Boban su uradili neke dobre stvari i rezultati su počeli da dolaze. I Pioli je odlično odradio svoj deo posla. Dao je identitet timu i stekao poverenje igrača. Milan je imao problema s kontinuitetom - on ga je pronašao".

Paolo Maldini?

"Nisam iznenađen što je ostao, ako me to pitate... Njegova odluka. Srećan sam što je tako ispalo".

Zlatan Ibrahimović?

"Ako ima dovoljno motivacije i podstreka uvek bih ga zadržao. Poslednjih meseci radio je ono što se od njega očekuje, igrao je pametno i vodio tim do pobeda. Takav Ibra vam uvek treba na terenu".

Sandro Tonali?

"Čini mi se kao solidan igrač, sa dosta kvaliteta. O njemu se mnogo govori. Siguran sam da može još da napreduje. E sad, da li će biti novi Pirlo, ili novi Gatuzo... Poređenja su tipična za italijanski fudbal, morate da naučite da živite sa tim. I Tonali će morati"...

Pirlo na klupi Juventusa?

"Veoma mi je drago zbog njega i siguran sam da će se dobro snaći. Sa Andreom imam poseban odnos. Sada imam baš dosta prijatelja na klupama u Seriji A".

Borba za titulu?

"Biće dosta zanimljivija nego prethodnih godina. Konte dobro radi, Inter ima takmičarsku ekipu i opasno prete Juventusu. Očekujem konkurentnije prvenstvo, tu su i Lacio, Napoli, Atalanta... I Milan je ojačao".

Da li Milan može u tu trku za Skudeto?

"Čini mi se da je još rano... Cilj Milana za narednu godinu treba da bude povratak u Ligu šampiona. Ova i sledeća godina mogle bi da budu ključne za klub".

Pirla su na kraju upitali za kog će od svojih prijatelja navijati, međutim...

"Ja za svoje prijatelje ne navijam, nego ih volim".


tagovi

Andrej Ševčenko

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara