Ibrahimović, Dalot i Tonali (©Reuters)
Ibrahimović, Dalot i Tonali (©Reuters)

Ševčenko daje vetar u leđa: Može Milan u borbu za titulu! Ibra prva violina, Pioliju kapa dole

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.11.20. | 12:27

Legendarni napadač Rosonera veruje u rad Stefana Piolija i njegovih ratnika

Gotovo da se skroz zaboravilo kada je Milan imao ovako dobar početak sezone u Seriji A. Posle šest kola Rosoneri su ispustili samo dva od maksimalnih osamnaest bodova i prvi su na tabeli ispred Sasuola sa 14, odnosno Juventusa i Atalante sa po 12 bodova.

S najmanjim ulaganjima u poslednjih pet godina (oko 20.000.000 evra) Stefano Pioli posložio je tim kako je zamislio, shodno mogućnostima i zasad predvodi italijanski fudbalski karavan. Sve je to, bez trunke dileme, velika zasluga neuništivog Zlatana Ibrahimovića koji i sa 39 godina igra vrhunski fudbal i gura Rosonere ka Ligi šampiona.

Izabrane vesti

Milanovi dobri rezultati naišli su na javnu pohvalu Andreja Ševčenka, koji smatra da ovaj tim može ozbiljnije da se umeša i u borbu za titulu. Mada je takva konstatacija upitna jer je odigrano samo šest kola i sezona je jako duga, ali legendarni napadač Rosonera i bivši šampion Italije i Evrope dao je snažan vetar u leđa ekipi...

“Ovaj Milan može da se bori za titulu. Naravno, još je mnogo prepreka na tom putu, ali Stefano Pioli je prošlu sezonu završio jako dobro i ovu počeo još bolje“, jasan je Ševčenko i dodaje:

“Ove godine je najvažnije da ekipa što duže ostane nogama čvrsto na zemlji. Ono što pravi razliku u odnosu na gotovo sve prethodne sezone poslednjih godina jeste duh zajedništva koji se vidi na terenu“.

Naravno, kao prvu violinu izdvaja – Zlatana Ibrahimovića.

“Milan je sada kao savršeno ukomponovani orkestar. Svi znaju svoju ulogu i rade to jako dobro, a Zlatan je prosto savršen. Velike pohvale idu na Piolijev račun. Paolo Maldini se nalazi između Zlatana i Piolija, koji su se pokazali kao izuzetno dobri vozači ove formule“.

Iako je Ibrahimović prva zvezda u poznim igračkim godinama, Ševa pre svega ističe tim...

“Oko Zlatana i Piolija je mnogo dobrih ljudi koji rade svoj posao dobro. Svi su puni energije i želje, što je jako lepo videti. Ipak, ovo nije momenat kada treba postavljati dugoročne ciljeve za tim. Još je mnogo izazova pred njima“.

Milan u sledećem kolu Serije A dočekuje opasnu ekipu Verone, a pre toga na San Siro dolazi i Lil u trećem kolu Lige Evrope.



tagovi

Andrej ŠevčenkoZlatan IbrahimovićStefano Pioli

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara