Aleksandar Luković (©FSS)
Aleksandar Luković (©FSS)

Sin Laneta Jovanovića precrtan sa EP zbog nediscipline

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.05.23. | 15:52

Orlići se okupili na početku priprema u Staroj Pazovi

Kadetska reprezentacija Srbije okupila se danas u Staroj Pazovi na početku priprema za Evropsko U17 prvenstvo u Mađarskoj, ali selektor Aleksandar Luković svakako se nadao lepšem susretu. Jer već prvog dana – prvo izbacivanje. Lazar Jovanović, sin našeg proslavljenog reprezentativca Milana Jovanovića, odmah je precrtan zbog kršenja kodeksa ponašanja.

Izabrane vesti

Selekcija je proces koji traje, jedan od najvažnijih kriterijuma je odnos igrača prema obavezama i njihovo ponašanje, kako u nacionalnom timu, tako i svojim klubovima. Shodno tome, doneo sam odluku da sa spiska putnika za Mađarsku precrtam Lazara Jovanovića. Napadač Vojvodine je napravio disciplinski prekršaj koji se kosi sa mojim uverenjima i sa vrednostima koje svi zajedno promovišemo u reprezentaciji”, rekao je Luković za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Uz napomenu da ovo ne znači da Jovanović više nikada neće biti deo ekipe.

Obavio sam sa njim razgovor, mislim da je shvatio poruku. Za mene su svi igrači isti i oni to vrlo dobro znaju. Lazar je veliki talenat našeg fudbala, njegovi igrački kvaliteti uopšte nisu sporni. Moj dobronameran savet mu je da iz ove situacije izvuče pouku i da bude bolji”.

I još malo o vaspitanju u srpskom državnom timu.

Imamo obavezu da našu decu učimo pravim vrednostima. Svi zajedno, porodica, stručnjaci, treneri u klubovima, mi kao selektori i pedagozi, generalno celo društvo, moramo te momke da izvedemo na pravi put i da pošaljemo poruku da jedan igrač koji brani boje svoje reprezentacije mora u svakom trenutku da bude pozitivan primer i da shvati da njegovi potezi imaju posebnu odgovornost i težinu. Prošao sam kroz njihove godine, bio sam u mlađim selekcijama i pokušavam da ih naučim da je grupa najvažnija i nikome nije dozvoljeno da iskače iz okvira te celine“.

Orlići će u Staroj Pazovi trenirati do ponedeljka, popodne kreću za Mađarsku, a u četvrtak već igraju prvu utakmicu sa Slovenijom. Protivnici u grupi biće im još Italija i Španija. Pre polaska sa spiska igrača će morati da otpadnu još dvojica fudbalera, jer je Luković je na širi spisak pozvao 23 igrača, a na turnir sme da vodi njih 18, plus dvojicu golmana.

Što se tiče samog turnira…

Detaljno smo analizirali sve rivale i jasno je da ćemo imati vrlo težak zadatak. Iskreno, ne slažem sa onima koji tvrde da nismo imali sreće u žrebu. Vrlo sam zadovoljan grupom i niko ne može da nam zabrani da verujemo u podvig. Moja poruka igračima je da uživaju u turniru, mečevi će se igrati na predivnim stadionima i postoje svi preduslovi da se pokažu u najboljem svetlu. S obzirom na blizinu zemlje domaćina, očekujem i veliku podršku naših ljudi na tribinama“, poručio je selektor Aleksandar Luković.


tagovi

Lazar Jovanovićkadetska reprezentacija SrbijeSrbija U17

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara